Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

papildināta - Šlesers gaida oficiālu uzaicinājumu no premjera uz sarunām

"Ja mēs neatbalstīsim šo valdību, tad šī valdība pastāvēt nevarēs," teica LPP/LC līderis Ainārs Šlesers pēc partijas valdes sēdes.  Viņš izteica nožēlu, ka vēl joprojām no premjera nav saņēmis oficiālu uzaicinājumu uz sarunām.

Informācijas apmaiņa notiekot ar telefona īsziņām tehnisko cilvēku līmenī, bet A. Šlesers uzskata, ka vienīgais cilvēks, kas var viņu uzaicināt uz sarunām, ir premjers, un viņš to vēl nav izdarījis. Tomēr A. Šlesers cer, ka abpusējas sarunas notiks un tās būšot nopietnas. LPP/LC līderis A.Šlesers solīja, ka partija ieņems konstruktīvu pozīciju, jo apzinās, kāda ir situācija valstī. Taču viņš atkārtoti izteica nožēlu, ka sarunas ir sākušās tik neveiksmīgi. Jaunā laika frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Dienai paskaidroja, ka JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa esot vēlējusies Aināru Šleseru kā LPP/LC līderi uzaicināt uz tikšanos, bet viņš nav vēlējies runāt ar S.Āboltiņu, tāpēc tikšanos organizējis premjera birojs.

Trešdien notiks LPP/LC sarunas ar Saskaņas centru, kas ir partneris Rīgas Domē. A. Šlesers norādīja, ka partijas var rīkoties atšķirīgi, taču pirms lēmuma pieņemšanas viņiem jākonsultējas. Uz jautājumu, vai LPP/LC ir pienākums pret Tautas partiju kā varbūtējo sadarbības partneri nākotnē, A.Šlesers teica, ka partijai ir pienākums tikai pret SC, ar ko strādā kopā Rīgas domē. «Taču lēmumu mēs pieņemsim suverēni,» sacīja LPP/LC līderis. Viņš cer, ka sadarbībā ar V.Dombrovski varētu beidzot īstenot valsts pārvaldes reformu valstī, kas esot viena no partijas prioritātēm.

Uz jautājumu, vai A.Šlesers pats arī varētu ieiet valdībā, ja sarunas ar premjeru būs veiksmīgas, viņš atbildēja: «Mani interesē premjera amats pēc nākamajām vēlēšanām.»


(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas