Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta - Sudraba par iešanu politikā: noņemam šo tēmu

Valsts kontroliere Inguna Sudraba vēlas, lai tiktu pārtrauktas diskusijas par viņas iespējamu došanos aktīvajā politikā.

Intervijā LNT raidījumam 900 sekundes viņa uzsvēra, ka iepriekš izteiktais pieļāvums par valdības vadītāja vai kāda ministra amata uzņemšanos izrauts no konteksta un intervijā bijusi runa par apstākļiem un situācijām, kādas var veidoties. Nākamajās Saeimas vēlēšanās viņa nekandidēs, bet turpinās strādāt par galveno valsts kontrolieri. Politikai viņa pievērstos vien tad, ja rastos apstākļi, kuros viņa nevarētu pildīt savus amata pienākumus, bet šobrīd tādi neesot.

"Tā kā noņemam šo tēmu. Es esmu savā amatā un pildu savus amata pienākumus," uzsvēra valsts kontroliere. Viņa norāda, ka ziņa par viņas iespējamo iesaistīšanos politikā bijusi izrauta no samērā plašas intervijas un viņa nav paziņojusi par gatavību ieņemt premjera amatu. "Nav ne šāda mana paziņojuma, nav ne šādas manas apņemšanās, nav ne šāda mana pieteikuma. Šodien es pildu savus amata pienākumus un rīt arī pildīšu. Man nav citu plānu kā pildīt savu amatu. Un es nenodarbojos absolūti ne ar ko citu, ar politikas veidošanu. Arī šajā intervijā, ko devu, es būtībā atbildēju uz jautājumu, ka politika mani neinteresē," sacīja valsts kontroliere.

Pievienošanās kādam politiskajam spēkam šobrīd arī viņai nav aktuāla, un šādu piedāvājumu no pašreizējām politiskajām partijām viņa noraidītu. Līdz ar to arī kandidēšana uz parlamentu rudenī nav aktuāla. "Tieši tā, šīs Saeimas vēlēšanas šodien ir bez manis," apstiprināja I. Sudraba.

Viņa arī norādīja, ka ne vienmēr valsts iestādes ignorē Valsts kontroles revīzijās konstatētos pārkāpumus, bet tos novērš. Tāpat pēc revīzijas par Parex banku ir uzlabojies lēmumu pieņemšanas process valdībā, kur tiekot vairāk analizēta situācija, novērojusi I. Sudraba. Tomēr likumdošanā trūkst skaidrības par konkrētu amatpersonu atbildību par iztērētajiem valsts budžeta līdzekļiem, tās trūkuma dēļ reizēm atkal un atkal valsts iestādēs konstatējami nelietderīgi tēriņi.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais raidījuma ieraksts, atbildot uz "TV5" Ziņu redakcijas galvenā redaktora Vladislava Andrejeva jautājumu, vai viņa joprojām ir gatava dialogam par ienākšanu lielajā politikā, Sudraba norāda: "Es nesaku "nē". Esmu gatava strādāt reālu darbu, nenodarboties ar politiku politikas dēļ. Es... Ja ir tāda nepieciešamība un tiek radīti tādi apstākļi, visticamāk, izskatītu piedāvājumu vadīt kaut ko tādu kā valdību vai būt atbildīgai par tādas programmas ieviešanu, kas ļautu valstij izkļūt no krīzes. Taču reāli uz to es vēl neesmu skatījusies."

Viņa turpina: "Jā, ir kaut kādi priekšlikumi no esošajiem politiķiem, bet es tos noraidu, jo es nevaru iet kopā ar cilvēkiem, kuriem neticu. Bet..."

Žurnālists prasa, kuri ir tie cilvēki, kuri vērsušies pie valsts kontrolieres, un Sudraba atklāj, ka tie ir topošās politiskās apvienības "Vienotība" pārstāvji.

Bijušas sarunas par to, kāds ir Sudrabas redzējums par valsts administrācijas vadību.

"Tās vienkārši ir tādas sarunas, kas man laiku pa laikam ir ar daudziem - mēs dalāmies pieredzē, viņi uzklausa manu viedokli," apgalvo Valsts kontroles vadītāja. "Tie piedāvājumi - atsevišķi politiķi uzdeva jautājumu par iespēju, ka es varētu atbalstīt šo politisko apvienību."

Valsts kontroliere apstiprina, ka noraidījusi šādu iespēju un "nē" viņa saka arī citiem politiķiem, kuri ir pie varas: "Noteikti "nē" ikvienai partijai, kas patlaban eksistē. Es nevaru kaut kā pārdoties, mainīt savu viedokli. Man ir savs viedoklis, ir cilvēki, kuriem es vienkārši neticu, nevaru būt kopā ar tādiem."

"TV5" Ziņu redakcijas galvenais redaktors jautā, vai runa ir par jaunu politisko spēku, uz ko Sudraba atbild: "Iespējams. Bet viss ir atkarīgs no cilvēkiem, jo tikai tad, ja cilvēki runā pareizos vārdus, bet darbībā šādus pareizos vārdus neatbalstītu... Es ticu tikai cilvēku darbiem."


(papildināta ar pēdējām septiņām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas