Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

papildināta - Vaškevičs vēlas no valsts 125 000 par valsts noslēpuma pielaides anulēšanu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi Vladimira Vaškeviča sūdzību, otrdien raksta laikraksts Telegraf. Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine vērtē, ka lieta, visticamāk, ir reģistrēta, bet tas nenozīmē, ka ECT to izskatīs.V.Vaškevičs sūdzas par to, ka viņam liegta pieeja valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem un Latvijas tiesas viņa sūdzību neizskatot pēc būtības.

Kā laikrakstu informējusi V.Vaškeviča advokāte Liene Cakare, pirmdien no ECT saņemts apstuiprinājums, ka V. Vaškeviča sūdzība ir pieņemta. Tai piešķirts attiecīgs numurs – lieta esot atklāta.

Iesniegtajā sūdzībā par viņa cilvēktiesību aizskārumu V. Vaškevičs prasa no Latvijas valsts piedzīt 125 000 latu kompensāciju par viņam nodarīto morālo un materiālo kaitējumu. Vaškeviča advokāts Ainārs Platacis aģentūrai LETA sacīja, ka Vaškevičs ECT no Latvijas valsts prasa mantisko kompensāciju - 25 000 latu materiālā kaitējuma un 100 000 latu morālā kaitējuma atlīdzinājumu. Platacis uzsvēra, ka tad, ja ECT no Latvijas valsts naudu piedzīšot, Vaškevičs to nepaturēšot, bet ziedošot labdarībai.

I. Reine uzsver, ka lietas reģistrēšana nebūt nenozīmē, ka lieta tiks pieņemta izskatīšanai. Šobrīd nav saņemta informācija, ka tāds lēmums pieņemts. "Tas dabā nav iespējams, jo lieta mums nav nosūtīta paskaidrojumu sniegšanai," skaidro I. Reine.

V.Vaškevičs arī ir iecelts jaunā amatā. Finanšu ministrs Einars Repše (JL) parakstījis rīkojumu par viņa iecelšanu nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka amatā, apstiprina Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis.

Kā apliecināja Finanšu ministrijā, Vladimirs Vaškevičs nav bijis darbā kopš 15.marta, kad viņam paredzēts sākt pildīt iepriekšminētā amata pienākumus. V.Vaškevičs esot solījies iepazīties ar rīkojumu, kurā E.Repše viņam šo amatu piedāvājis, bet atbilde vēl nav saņemta.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas