Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts - Vētras nesto zaudējumu apjoms vēl nav aplēšams

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
z
z
kas tas tur īsti bija - vētra, viesulis, virpuļviesulis vai viesuļvētra? ziņās dzirdēju visus 4 variantus ..
WALA
W
Nu ja un ticīgo vēl tikai pie šī visa pietrūka. Kad vienreiz ticīgajiem pieleks, ka nav tāda iedzimtā grēka, ka nav greku piedošanas utt. ir tikai baznīcas dabisko vajadzību apmierināšana caur ziedojumiem - un tālāk jau viss ir atkarīgs no tā ko konkrētais cilvēķs grib dot baznīcai, ko tā viņam nozīmē un cik svarīga cilvēkam ir kaut kam ticēt, lai tā būtu bībele, lai tā būtu Darvina teorija, vai da jebkas cits, kā arī dzīvot pēc kādiem noteikumiem/baušļiem.
Ina
I
Mana mamma saka, ka tur, kur baznīca nav cieņā, tur daba atreibjas. Nujā, atcerēsimies, kā Līvānos kancelē kāpj katrs, kam iepatīk.
who cares
w
"dabai" gan nekas nenotiks, bet civilizācija par paplukt
AD
A
Virpuļviesuļi (tornado) ir Latvijā plosījušies vienmēr, pie tam pat spēcīgāki par šo. Piemēram, viesulis divdesmitos gados Augšzemē (pašķirstiet vecas Atpūtas), kas šaurā joslā noklāja kokus gluži kā Tunguskas meteorīts, vai viesulis astoņsimt astoņdesmitos gados Vidzemē Ķempju pagastā, kas rijas paspārnē nosita vienu ārpagastnieku, pēc tam nocēla baznīcai torni un gabaliņu tālāk iestādīja ar smaili zemē. Vai viesuļi pastiprinās vai ne un vai tur ir kāds nopelns globālai silšanai vai kādam citam laikā mainīgam faktoram, to var pateikt tikai vētru biežuma un spēka salīdzinājums un salīdzināšanu var izdarīt tikai tie, kuru rīcībā ir atbilstoša datu bāze. Visi citi apgalvojumi ir tikai minējumi "uz dullo" vienalga vai minētājs būtu zils vai zaļš.
WALA
W
Uhh, lūdzu piedot skarbo toni, bet nu tas ko mēs veicinam vai nē uz tādas viens sīkas visuma daļiņas kā zemeslode ir sīkums salīdzinājumam ar visumā notiekošajiem procesiem, tādēļ arī saku, ka dabu nevajag piecūkot, taču īpaši to saudzēt vienmēr un visur ar nev nekādas globālas jēgas, tad daudz lielāka jēga būtu teiksim reizi 10 gados noslepkavot pusi ķīniešu, indiešu utml. - daba varētu daudz vairāk uzelpot !!!
Mīle
M
Jums ļoti šaura izpratne par globālo sasilšanu. Nav jau runa par prastu pasaules galu. Ir runa par dabas lēnu nāvi, ko mēs paši vien savām mazajām rociņām veicinām. Un vispār - es ar Jums tik pieklājīgi, bet Jūs uz mani bļaujat. Iesaku piebremzēt. Nesmuki vienkārši.
WALA
W
NU ko var ņemties par to globālo sasilšanu, tas ka dabu nevajag piecūkot skaidrs, paši galu galā tajos sūdos dabūsim dzīvot, bet tas ka kaut kāds pasaules gals tuvojas, es atvainojos bet biedzat muldēt !!!
WALA
W
Nebiju taipusē šogad, bet šādas pašas parādības ir ik pa laikam Latvijā bijušas, vēl pagājšgad pie sievas senčiem mežu "patīrija" un pie mājas lielu egli izcēla ar saknēm - bet nevienai būvei jums netika nocelts (pāris šifera plāksnes gan no puspuvušas šķūņa jumta malas aizgāja pa pieskari) , līdz ar ko gribas jautāt kas tie par jumtiem, un kas tādus taisa vai arī neremontē pilsētās, it īpaši ja tie spēj apdraudēt cilvēku dzīvību !!! Manuprāt tikai un vienīgi neizdarība nevis kaut kādi pārdabiski dabas spēki :(
who cares
w
Man (emocionāli) šāds izteiciens velk uz analoģijām ar Afganistānu un Irāku, un tad reakcija ir "nu, ko viņi tur melš"...
who cares
w
Tas gan.
Shadow
S
Nu nav jau sis principials jautajums. Bet interesanti, ka cilveki itin biezi lieto izteicienu "nu ta kaa pec kara".
who cares
w
Visādi gadās, bet "karš" tomēr ir būtisks pārspīlējums.
Ozo
O
Viesuļvirpuļi Vidzemē ir bijuši arī agrāķ, 90-jos, un ne mazāku postažu aiz sevis atstājuši. Runā, ka ar to sasilšanu laikapstākļi pēkšņi un krasi mainoties.
Shadow
S
Neapdomīgi ir izteikt viedokli, ja Jūs tur nebijāt. Lauzti tika ne tikai veci koki. Un sajūtas patiesi bija baisas un var tikt salidzinātas ar to, ko cilvēks izjūt pie jebkuriem dzīvības draudiem, t.sk. kara laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Gulbenes rajonā otrdien vēl joprojām daudzviet nav elektrības

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas