Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Par Belēviču lemts Šķēles un Šlesera klātbūtnē; izteikumi neesot analizēti

Uzņēmējs Guntis Belēvičs, kurš kustību Par labu Latviju! vadīja vien mēnesi, šodien intervijā laikrakstam Telegraf atzīstas, ka viņu no kustības vadības par liberālajiem uzskatiem «aizgājinājis» (krieviski – meņa ušļi) Ainārs Šlesers (LPP/LC).

A.Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe Dienai teica, ka A.Šlesers atrodas ārpus valsts, taču, tā kā tas ir kustības Par labu Latviju! jautājums, tad kustība pati to arī komentēšot.

Vaicāts par iemesliem, kāpēc G.Belēvičs padzīts no kustības vadības, uzņēmējs izstāsta līdzību ar meistaru un mācekli, kuri abi rok bedri, un galu galā māceklis, saskatījies uz meičām, pilno spaini uzgāž meistaram uz galvas. Tas māceklim pasaka: tu nebūsi racējs. Tā esot pateikts arī viņam.

Uz jautājumu, kurš viņam to pateicis, G.Belēvičs teic, ka «meistars». «Man tā arī teica, ka es esot iekāpis mēslos. Citāts. Atzīstos: tā bija mana kļūda pieredzes trūkuma dēļ,» intervijā avīzei saka uzņēmējs.

No kustības Par labu Latviju! G.Belēvičs padzīts nevis par viņa skandalozo ierosinājumu pāriet uz maksas izglītību no 7.-8.klasei, bet gan par pilnīgi citiem vārdiem.

Avīzes tincināts, kuri tad ir tie vārdi, par ko viņš «aizgājināts» no kustības, G.Belēvičs atzīstas, ka teicis – došu roku katram cilvēkam – latvietim, krievam, ebrejam, čigānam, gejam – katram, kuram sāp sirds par Latviju. Vaicāts, vai par attieksmi pret gejiem viņš saplēsies ar A.Šleseru, G.Belēvičs teic, ka vien norādījis: «Nu kā mēs bez Eltona Džona un Čaikovska. Un mani aizgājināja.»

Diena jau rakstīja, ka intervijā Latvijas Avīzei 18.maijā G.Belēvičs atklāti pauda liberālus uzskatus nostājā par geju un lesbiešu laulībām: «Personīgi man nav nekādu šaubu, ka ir jāatļauj geju un lesbiešu laulības. Kā tad mēs bez Čaikovska un Eltona Džona!»

«Bet par krieviem un latviešiem es atbildēšu ļoti vienkārši. Mēs, latvieši, esam atbildīgi par visām tautām, kas dzīvo Latvijā. Bet atšķirībā no visām pārējām tautām, izņemot čigānus un varbūt vēl kādus, tām ir savs valstiskums ārpus Latvijas robežas,» Latvijas Avīzei teica G.Belēvičs.

Tiesa, nākamajā avīzes numurā viņa vārdi par Eltonu Džonu un Čaikovski tika precizēti.

Kustības Par Labu Latviju! preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs Diena.lv teica, ka padomes locekļi G.Belēvičam «liktenīgajā» sēdē neesot analizējuši G.Belēviča interviju Latvijas Avīzē, vien uzsvēruši - «lai sekmīgi sasniegtu kustības izvirzītos mērķus un nodrošinātu ilgtspējīgu organizācijas izaugsmi, tās vadītājam jāpiemīt tādām personīgajām īpašībām, kas spēj vienot lielu sabiedrības daļu».

Kustības runas vīrs arī norāda, ka G.Belēvičs nav spējis nodrošināt lēmumu pieņemšanas procedūru un organizācijas viedokļa formulēšanu kā komandas darbu, - kustība Par labu Latviju! «nav viena atbalstītāja individuālā nostāja».

A.Marcinkēvičs, vaicāts par sanāksmes norisi, atgādināja, ka padomes locekļi ieradušies izskatīt jautājumu par padomes vadītāju, jo G.Belēvičs bija paziņojis par vēlmi atkāpties no ieņemamā amata saistībā ar paredzamo kandidēšanu Saeimas vēlēšanās.

To arī padome vienbalsīgi atbalstījusi, izraugoties A.Ēķi vadītāja amatā.

Kustības padomes sēde, kurā tika ievēlēts A.Ēķis par padomes vadītāju, bijusi atklāta. Savu viedokli par jauno padomes vadītāju izteikuši vairāki padomes locekļi, kā arī A.Šlesers un Andris Šķēle, kuri piedalījās padomes sēdē novērotāju statusā, jo viņi nav Par labu Latviju! dalībnieki, saka A.Marcinkēvičs.

Uz Dienas jautājumu, kāda ir kustības nostāja jautājumā par geju un lesbiešu laulībām, A.Marcinkēvičs atbildēja, ka «kustība Par labu Latviju! iestājas par ģimeniskām vērtībām un atbalstu ģimenēm ar bērniem, kas veicinās dzimstības pieaugumu Latvijā. Tajā pašā laika kustība Par labu Latviju! iestājas par toleranci sabiedrībā».

Telegraf vaicāts, vai G.Belēvičs kandidēs vēlēšanās, uzņēmējs teica, ka varētu, piemēram,  no Zaļajiem zemniekiem, ja viņu «pasauks».

Lai arī pats balsojis par kustības jauno līderi Andreju Ēķi, G.Belēvičam tomēr esot bēdīgi, ka viņa idejas netiks uzklausītas, bet ideju viņam esot daudz.

(papildināta ar A.Marcinkēviča viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas