Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

"Par labu Latviju" logotipam pārmet neatļautu dizaina izmantošanu

Vēlēšanu apvienība “Par labu Latviju!” savos reklāmas materiālos iekļāvusi dizaina elementu, kuru radījusi suvenīru veidotāja „NicePlace” māksliniece Zane Ernštreite un kuru uzņēmums tirgo visā Latvijā kopš 2008. gada novembra, uzsver uzņēmums. Apaļais trīsjoslu dizaina elements Latvijas karoga krāsās izmantots „NicePlace” Latvijas suvenīros - nozīmītēs un magnētiņos.

„NicePlace” valdes priekšsēdētājs Valts Ernštreits stāsta, ka par šo faktu uzzināja, vēl atrodoties Kanādā, no sava brālēna, kurš bija apmeklējis “Par labu Latviju!” mājas lapu. "Godīgi sakot, pārsteigums bija visai liels, un nevarētu teikt, ka patīkams. Visu pagājušo nedēļu diskutējām par to, kā šādā situācijā rīkoties, un sapratām, ka mums nav citas iespējas, kā tikai publiski norobežoties no mūsu dizaina un produktu saistības ar politisko kustību “Par labu Latviju!” vai jebkādu citu politisku organizāciju vai apvienību," teic V. Ernštreits.

Ernštreits aģentūrai LETA atzina, ka "NicePlace" šo dizainu nav patentējis, jo tad būtu jāpatentē vismaz 200 dizaina elementu, kas ir līdzīgi šim. "NicePlace" vadītājs stāstīja, ka negrasās vērsties pie "Par labu Latviju", lai apelētu pie viņu sirdsapziņas, bet viņš vēlētos, lai sabiedrībai šis dizains neasociētos ar minēto politisko apvienību. "Tā kā šis nav mūsu centrālais dizains, pie politiskās apvienības nevērsīsimies. Ja šādi tiktu izmantots kāds mūsu radīts centrālais dizains, tad šādu rīcību bez sekām neatstātu," atzina Ernštreits.

Uzņēmums nevēlētos, lai tie, kuri iegādājas priekšmetus ar šo vai kādu citu mūsu dizainu, kaut kādā veidā justos kā viena vai otra politiska veidojuma atbalstītāji. "Turklāt, mēs nevēlamies sagaidīt arī nekādu turpmāku skaidrošanos ar vēlēšanu procesu uzraugošajām iestādēm par to, vai mūsu produkcija ir vai nav kāda politiska spēka priekšvēlēšanu kampaņas daļa,” cerīgs ir V. Ernštreits.

Nozīmītes un magnētiņi ar apaļo Latvijas karoga dizainu tapuši 2008. gada novembrī, kad „NicePlace” atvēra savu firmas veikalu Vecrīgā, Laipu ielā. Dizains netapa viens, bet veido apļveida karogu sēriju, kurā līdztekus Latvijas karogam atrodams arī tāda paša dizaina lībiešu karogs, kā arī neoficiālais Latgales karogs. Šos produktus jau teju divus gadus tirgo „NicePlace” sadarbības partneri visā Latvijā, un tie joprojām ir iekļauti „NicePlace” sortimentā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas