Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Par spīti aizliegumam turpinās aģitācija, politiķi vainu noliedz

Piektdien, kad stājās spēkā priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegums, Daugavpilī joprojām bijuši redzami partijas Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL) un apvienības _Atbildība _reklāmas plakāti, raksta Daugavpils portāls nasha.lv. Bez “grēkiem” nav iztikuši arī Par labu Latviju! (PLL), _Vienotības _un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji.

Plakāti Daugavpilī bija redzami vairākās tramvaju pieturvietās, kā arī uz apgaismojuma stabiem.

Daugavpils pašvaldības policijas pārstāvis Andrejs Smirnovs norādījis, ka ierosinātas vairākas administratīvās lietas par aģitācijas aizlieguma pārkāpumiem. Par šādiem pārkāpumiem fiziskām personām var piespriest sodu līdz 150 latiem, bet juridiskām  - līdz 800 latiem.

Sods būs jāmaksā pašām partijām vai reklāmas aģentūrām, ar kurām partijas ir slēgušas līgumus.

Savukārt lasītājs Normunds piektdienas rītā rakstīja Diena.lv, ka 1.oktobrī ceļa malā Jaunolainē joprojām bijis redzams liels stends ar Par labu Latviju! (PLL) reklāmu. PLL pārstāvis Edgars Vaikulis Diena.lv skaidroja, ka esot «nostrādājis cilvēciskais faktors», un līdz pusnaktij nav atradies cilvēks, kas varētu stendu novākt. Tas esot izdarīts pulksten 8.55, un, ja Valsts policija līdz šim laikam būs fiksējusi pārkāpumu, PLL to atzīšot, skaidroja E.Vaikulis.

Atbildības pārstāvis Jānis Dinēvičs Diena.lv norādīja, ka plakāti Daugavpilī jau esot novākti, un pārkāpumā vainojama esot firma, ar kuru nolēgts līgums par plakātu izvietošanu. Viņaprāt, ja jāpiemēro sods, par to būtu jāmaksā firmai.

PCTVL līderis Jakovs Pliners Diena.lv noliedza, ka viņam jebkas būtu zināms par Daugavpilī palikušajiem plakātiem. Viņš uzsvēra, ka visi, kam plakāti dalīti, esot instruēti tos noņemt līdz 30.septembra pusnaktij. Ja policija par šiem plakātiem lems sodīt partiju, tā sodam pakļaušoties, bet tikai tad, ja uzskatīs sodu par tiesiski pamatotu, uzsvēra J.Pliners.

Turpretī Vienotības izvirzītais deputāta amata kandidāts, Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (JL) 1.oktobrī no sava darba e-pasta bija izsūtījis aicinājumu balsot par viņu, kam pievienoja arī savu reklāmas bukletu. Viņš Diena.lv skaidroja, ka neuzskata, ka būtu pārkāpis aģitācijas aizliegumu, jo e-pastus esot sūtījis tikai sev pazīstamu cilvēku lokam, komunicēt ar cilvēkiem aizliegts jau neesot. Savukārt, runājot par vēstulei pievienoto bukletu, viņš norādīja, ka «ja es to būtu kādam iedevis uz ielas, jūs jau arī to nevarētu izkontrolēt».

Lasītājs Artis Diena.lv informēja, ka «sporta kompleksa 333 mājas lapā vēl 1.oktobrī ir redzama tās īpašnieka un deputātu kandidāta Vladislava Šlēgelmilha politiskā reklāma». Pats V.Šlēgelmilhs (ZZS), Diena.lv skaidroja, ka reklāmu bijis plānots novākt pusnaktī, bet tehnisku kļūmju dēļ to nav bijis iespējams izdarīt: «Cilvēks, no firmas, kas uztur mūsu mājas lapu, bija komandējumā, un, cik zinu, bija grūtības dabūt no viņa paroli, lai varētu reklāmu izņemt. Tā ir tikai tehniska kļūme,» uzsvēra V.Šlēgelmilhs. Viņš solīja, ka tiks darīts viss, lai to izlabotu pēc iespējas ātrāk.

(papildināta ievadrindkopa un pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas