Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Partijas sākušas izraudzīties deputātus darbam 14.Saeimas komisijās

Partijas sākušas izraudzīties deputātus darbam 14.Saeimas komisijās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķis Arvils Ašeradens.

Komentējot valdības veidošanas norisi, deputāts apgalvoja, ka līdz šim 14.Saeimā ievēlētie politiskie spēki neesot runājuši par amatu sadali. Taču frakcijas ir sākušas plānot ievēlēto deputātu sadalījumu pa Saeimas komisijām.

"Tas ir ļoti svarīgs darbs, kas ļauj redzēt, kā veidojas viena vai otra komisija. Kad izveidosies bilde un būs iezīmējusies valdības struktūra, būs arī lēmumi par to, kas strādās Prezidijā un komisiju vadībā, kas arī ir svarīgs lēmums, jo bieži vien parāda, vai nozarē gaidāmi pagriezieni un izmaiņas, vai viss būt tā, kā bijis," sacīja Ašeradens.

Kā ziņots, atbilstoši Valsts prezidenta Egila Levita aicinājumam, JV šonedēļ turpina padziļinātas sarunas par valdības uzdevumiem un darba prioritātēm nākamajiem četriem gadiem, skaidro partiju apvienībā.

JV valdes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pauž, ka otrajā politisko konsultāciju kārtā uzdevums ir rast vienotu izpratni par būtiskākajiem darbiem un darbības principiem, "kas liekami nākamās valdības pamatos, lai tā stabili varētu strādāt visu 14.Saeimas pilnvaru laiku".

JV par prioritāru uzskata "Latvijas ekonomikas attīstību, valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanu, izglītības reformu un tiesiskumu plašā izpratnē - no demokrātijas stiprināšanas līdz tiesu varas neatkarībai un labākas valsts pārvaldības jautājumiem", teikts partiju apvienības paziņojumā.

Levits bija pilnvarojis Kariņu turpināt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, "Apvienotajam sarakstam" (AS), Nacionālajai apvienībai (NA) un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV individuālajās tikšanās reizēs ar šīm partijām turpinās sarunas par darāmajiem darbiem.

JV jaunievēlētajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas