Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Pārtika janvārī sadārdzinājusies līdz pat 52%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
he
h
Man arī liekas, ka...pomolodela!
jurka
j
ha ,ha salīdzināt Latviju ar tādiem smagsvaru kā Vāciju, eksporta gigantu un pie tam tirgus tur ir lielāks un lielāks subsīdijas lauksainiecībai.
?
?
Korumpētie politiķi piesedz visus šos karteļus un mēs ,maksājam, bet algas zem Eiropas pilsoņu līmeņa, kaut kā riebīgi sanāk, kad beigsies šī netaisnība. Zemniekiem sava produkcija jātirgo nakts tirgū, bet ievestos importus lielveikalu ķēdēs?
normaals
n
gaajiens ,Latvija malaci ,driiz Monako liimenis buus sasniegts.........
Tu
T
esi izcils mērglis, jo tev nav ne jausmas kā dzīvo tie, kas saņem krietni zem iztikas minimuma.
ņerkstētājiem
ņ
nāksies atteikties no kārtēja iknedēļas brenda apģērba pirkuma,un nomainīt savas jaunās autotačkas un vecākiem modeļiem jeb sabiedriskajā pabraukāt.Tad ēdienam jums naudas atliks,panikas cēlāji.Vēl īstus s.ūdus neesat ostījuši,mērgļi,badu redzējuši. Tagad nevarēsiet vairsēst melnos ikrus ar zelta karotīti,nāksies rīt sarkanos ikrus,tikai ar sudraba karotīti.Nabadziņi.
alberts
a
Varbūt beidzot saksim art un sēt?Un arī stādīt,dēstit ,slaukt?Zosis ganit,auzas audzet un visu to ar ko izdzīvoja Latvija. un vēl uz Rietumeiroppu aizsūtija.NEGRIGAS!Labak sedet kantori un klikšķinat kaulinus!No tās "klikčķināšanas neviens vēl NAV paedis.
.
.
PVN vien šo starpību neizskaidro. tātad atpakaļ pie kafijas - ja vācijā viņa ar 7% pvn maksā 2.50 puskilo, tad latvijā kafijas cenai vajadzētu būt aptuveni 2.90 eiro par puskilo. bet nav. kā to citādi izskaidrot, ja ne ar tirgotāju alkatību?
A.
A
Brošētās grāmatas neizdod, jo latviešiem tādas nepatīkot. Viņiem vajag tikai cietos vākos sietās. Tomēr, dazas izdevniecības izdod arī populārākās mīkstajos. Par samazināto PVN likmi pārtikai - vienmēr atbild, ka tirgotāji tik un tā turēs cenas augstas, t.i., uzvārīsies uz mazo PVN. Tāda forša valsts! Kaut ko labu nevar ieviest, jo citi ļaunprātīgi izmantos.
Vēlētājs
V
Pēdējais laiks ieviest arī Latvijā šeit pieminēto valstu: Vācijas,Beļgijas(Briseles) un Zviedrijas progresīvo ienākuma nodokli un samazināto PVN likmi ikdienas pārtikas produktiem(Beļģijā-6%,Vācijā-7%,Zviedrijā-12%)! Minētajās valstīs pensijas un bērnu pabalsti netiek samazināti,Nodokļi tiek ieturēti pēc maksātspējas!Kāpēc,piemēram arī Latvijā,sekojot Zviedrijas piemēram, par lētāku cenu nevarētu pārdot,kaut vai to pašu kafiju,pakās ar vienkāršu,vienkrāsainu(zilu uz balta fona) uzrakstu,kas samazinātu produkta cenu? Kāpēc gan mūsu grāmatu izdevēji nevarētu izdot arī lētākas grāmatas, brošētā veidā,bez lakotajiem "finiera" vākiem,kas grāmatas cenu sadārdzina divkārt?Mācību grāmatas,kabatas formāta detektīvromānus,lasīšanai vilcienā,kā piemēram,Polijā?
>.
&
Nabadzīgajā Vācijā kopš 1993.gada pārtikas pamatproduktiem tiek piemērota samazināta-7% PVN likme,bet bagātajā Latvijā,kur iedzīvotāji saņem milzīgas algas,pensijas un bērnu pabalstus, trīsreiz lielāka-22%! Tāda pat-7% PVN likme bāzes pārtikas produktiem joprojām pastāv arī Islandē un Bulgārijā.
Sekosim Briseles piemēram!
S
Otra pasaulē augstākā PVN likme pārtikas produktiem(vēl augstāka ir tikai pārtikušajā Dānijā)jāsamazina līdz Briseles 6% PVN likmei!
Ainis
A
Gulbei arī nav neviena gudrinieka tuvumā, ar ko aprunātyies :)
vdz
v
Paziņa, kurš regulāri braukā uz Zviedriju, mums ved kafiju un dažādus pārtikas produktus- žāv. gaļu, sieru, eļļu, kompotus. neskatoties uz to, ka Zviedrija esot pietiekami dārga zeme, daudzas lietasir lētākas un, ja kas nav lētāks, tad kvalitāte - lieliska! Nav saprotams, kas šeit notiek?
uģis-bruģis
u
Vacija ,Holande - reālas valstis ,pvn -19% ,pārtikai -5% , šodien ir izdevīgi tur iepirkt sviestu ,sieru un vest mājās ģimenēm .ļoti labs brendijs 0,7 l -7,5 eiro . šokolāde 200rg-1 eiro .cena 'vācijā , Holandē lētaks siers bet alhakols dārgks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas