Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Pasaules Banka iesaka palielināt pensionēšanās vecumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Un, vispār, laikam viss tas ir treknie makaroni uz latviešu ausim. Neticu, ka kāds PVF kaut apmēram var iedomāties kas ir 80 Ls pensijas. Šo nevar iedomāties pat mūsu ministri. PVF tikai norādīja „neatkarīgai” Latvijai lai tā ekonomētu kā var. Uz ieredniekiem tā neprot ekonomēt. Tas ir latvijas nacionālais dārgums.No ekonomikas – gandrīz nekas nepalika, bet ir daudz veco slimo pensionāru. Par privātizāciju runājot, tie jau nav vienkārši mājieni – viņi atklāti norāda uz valsts uzņēmumiem, kurus steidzami ir jāpardod par kapeikam, bet pēc tam izpirkt pa reālo cenu (5 reizes lielāko). Pasaules Banka nezin latvijas reālijas. Pārkārtojamu naudu nosūtis uz Mākslas akadēmiju vai uz kādu citu caurum, kur tiks apmācīts vidēja mēra ierednieka atvase. Pamat valdošie spēki savus atvases ved uz mācībam ārzemēs.
Juhans
J
Paldies!
pensionars, 600lvl pensija
p
pensijas un pabalstos var izmaksa tikai tik, cik naudas ir sociala budzeta. Kas te ko nesaprast ? Ja naudas nav, tad kadam ir jagriez! Busim solidari - labak lai visiem nogriez pa mazumam neka atnemam kadam pa visam. Punkts.
nolemtība
n
TIKAI MIERU! Dombrovska izveidojamā valdība nemaz nav spējīga kaut kādā mērā samazināt pašreizējās pensijas! Tas ir garantēts, jo tā galu galā ir paša Dombrovska aiziešana "priekšlaicīgā pensijā". Tāpēc es vairāk paļaujos uz šo faktu nekā uz Dombrovska apgalvojumiem. Un tam es visvairāk ticu, jo cita varianta vienkārši nav. Štrunts par ieteiktajiem murgojumiem!!!
sas
s
maksāt tikai par nostrādātiem gadiem -4 Ls par gadu + tagadējo pensiju dala ar 20, izdienas pensijas samazināt par 90%
??
?
Vai, vai, cik Eiropā arī slikti. Tikai tie ņiprie ārzemju pensionāru bari nez kāpēc nepazūd no Vecrīgas ieliņām un parkiem
!!
!
Elementāri, lai iegūtu līdzekļus no alkaholiem, cigaterēm, akcīzēm un luksus precēm, ir mērķtiecīgi jādarbojas, jāpiepūlas,bet samazinot vienkārši pensijas, piķis uzreiz iekrīt saujā.
Buba
B
Tās nav īpašas represijas pret Latviju. Visās novecojušās ES, ,valstīs neatkarīgi no PB, ir spiesti paaugstināt pensijas vecumu. Visvairāk šūmējas franči, pieraduši pie 60 gadiem un 35 stundu darba nedēļas, un grieķi, kam vispār īpaši ruksēt nepatīk. Bet vācieši, strādājot smagi līdz 65 gadiem, negrib caur papildus iemaksām ES budžetā pabalstīt augšminētos kūtros kaimiņus Cits jautājums - dzīves garums.Pirms dažiem gadiem rēķināju pats - par pamatu ņemot nekrologus Rīgas Balsī, vairāku mēnešu garumā, tikai tos, kas nodzīvojuši pāri 62 ( t.i. izslēdzot bembistus, bērnus), - sanāca 72.3 gadi vīriešiem.
.....
.
Nu īstenībā kaut kāda loģika tur ir - ja paskatās tos ieteikumus, tad viņi cenšas aizsargāt mazāk turīgos. Tostarp, viņi negrib, lai aiztiek mazās pensijas un ja ko lemj, tad par lielākajām, kas treknajos gados pensijā aizgājušajiem tiešām ir palielas. Arī par pārējo sociālo un citādu palīdzību viņi rosina aizsargāt trūcīgos. Māmiņalgas viņi rosina aizstat ar 100 latu pabalstu, jo uzskata, ka nav īsti pareizi maksāt pabalstu atkarībā no ienākumiem, jo tas nav godīgi pret tiem, kam nav milzīgas algas. Ar ko šo turīgāko cilvēku bērni ir labāki par nabadzīgāko vismaz attiecībā no valsts attieksmes? Utt.
.....
.
Vai tiešām portālā redaktori ir pilnīgi loši? Virsrakstā uzlikt to, ka iesaka celt pensionēšanās vecumu, bet ne to, ka vajag samazināt neapliekamo minimumu pensijām! Pensionēšanās vecumu jau tik un tā grasās pakāpeniski celt, bet ne no 2015. , bet 2016. gada. Man trūkst vārdu.......
Alberts
A
Kursh var atbildeet, kas iisti par sinagogu ir taa Pasaules Banka ???
skolotājs
s
Kāpēc PB neiesaka, ka pensijas varētu maksāt tikai tiem, kas atnes ārsta zīmi, ka neizdzīvos ilgāk par nākošo dienu, ja nenomirst, tad atliek tikai "ragaviņas".
ielāps
i
no cik gadiem Apvienotos Arābu Emirātos iet pensijā un kāpēc šeihi braukā ar zelta disku autiņiem? Kāda Dieva spēks liedz Latvijai izmantot savu ģeogrāfisko stāvokli, , kādi bāleliņi bāž naudiņu žaketes iekškabatā par Latvijas gaisa telpas izmantošanu lidojumiem, ostām, ceļiem, dzelsceļiem, jūru,bet redz--neprotam paņemt
ļoti pareizi
ļ
jaunie šļubraki visi vairojas uz pabalstiem
ļoti pareizi
ļ
citādi nebūs jau kvalitatīvas inteliģences

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas