Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pazudis notiesātais bijušais RPIVA rektors Stabiņš

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ernijs
E
Juris nav nekāds noziedznieks, bet gan izglītots cilvēks, kuru Latvijā ir ļoti maz, vismaz viņš nav izzadzis Latviju, kā to dar Š,Š utt. Es arī viņus pazīstu un ceru, ka Juris dzīvo aiz banānu rep. robežām, jo šajā valstī likumus raksta velni un bez cilvēciskā faktora.
studente
s
Nu nebija vinsh pelnījis astoņus gadus. Pat ne gadu cietumā! Cilvēks gāja mērķtiecīgi uz perfekto izglītību. Tie kuri tur ir mācījušies, tie zina ar ko šī skola atšķīrās, kāda bija atmosfēra un sistēma! Nezinu visus sīkumus, bet tik tiešām gudrie bērni varēja mācīties uz "maksinieku" rēķina un attīstīt savus talantus. Visiem bija labi. Turīgu vecāku bērni mācījās ar "gudrajiem". Un bonusi tik tiešām bija.
Ilze Š.
I
Jā-ā! Bet valsts prezidentam par to, ka ņemti kukuļi - nekas! Kļuva tāpat par prezidentu ! Bet Stabiņš tajā "jezgā" bija tikai viens no.... Pārējie, kā noprotat mierīgi palika nesodīti un dzīvo laimīgi. Foršs orators un pasniedzējs bija !!! Bijusī Stabiņa studente, kurai kukulis nebija jāmaksā, jo neviens arī neprasīja !!!
RKS 1996
R
"Atmosfēra skolā nebūt nebija tikk laba, kā šeit bemaksas advokāti cenšas tagad stāstīt." Es varu stāstīt par sevi un savu laiku - es jutos ļoti labi. Labāk nekā savā laikā, kad gāju pamatskolā vienā no Rīgas vidusskolām. Nu jā, varbūt dažreiz likās, ka dažus maksiniekus varētu izpiļīt ārā - pārāk stulbi uzvedās :) RKS ar skolotājiem varēja runāt kā līdzīgs ar līdzīgu, bija normālas attiecības. Skolotāji gan manā laikā arī bija labi nolasīti - ne tikai ar labām zināšanām, bet galvenais ar prasmi strādāt ar skolniekiem. Spilgtākie Skolotāji (ar lielo burtu), pie kuriem es mācījos - Gorbāns, Beļinska, Pavloviča, Gruzinskis. Bija arī citi lieliski skolotāji. Ja kāds gadījās vājāks, tad to diez gan operatīvi nomainīja. Netaisos būt par Stabiņa advokātu. Es stāstu to, ko pats personīgi esmu pieredzējis. Kas notika vēlāk, es nezinu spriest. "pie mums Latvijā vidējā izglītība ir bezmaksas" Es jau teicu - uzturēt tādā pienācīgā līmenī (domāju 1996 izlaidumu un kādu 1-2 gadus vēlāk) eksperimentālo skolu ar parastas vidusskolas finansējumu nav iespējams. Likumīgi papildus finansējumu dabūt nebija iespējams, nācās apiet likumu ar līkumu un izmantot caurumus tajos. Īsāk sakot, IZM savu panāca - RKS noraka līdz pārējo līmenim un tagad tur ir normāla Latvijas vidējā bezmaksas izglītība. Jūties apmierināts, ka beidzot komunistiskais likums "visiem vienādi slikti" ir izpildīts dzīvē un izlecējam ir "nogriezta galva"? "Arkārtīgi nekaunīga bērnu un vecāku muļķošana, jo uzņemot skolā bija deklarēts, ka tā ir maksas skola." Manā laikā tādas muļķības neviens neapgalvoja. Man liekas visi daudz maz zināja - labākie, konkursu izturējušie mācās bez maksas, pārējie - par maksu. Attiecība apmēram 50:50. "labās atmiņas par "izcilo" pedagogu nepasargāja viņu no taisnīgas tiesas sprieduma." Ja es pareizi atceros presē atspoguļotos tiesas notikumus, tad Stabiņš neatzina sevi par vainīgu uzrādītajās apsūdzībās. Par to viņš dabūja pēc pilnas programmas 8 gadus, kas viņa vecumā tiešām ir praktiski līdzvērtīgs nāves spriedumam. Savukārt Zabirko, kurš "vaļsirdīgi" atzinās nodarītajā - nosacīti pāris gadus. Vēl palasot ziņu par ZAPu un advokātu, tā vien izskatās, ka Latvijā ir nevis taisnīga tiesa, bet gan "vājredzīga un tuvredzīga, atriebīga institūcija, kas ievēro likuma burtu, nevis likuma garu"
replika
r
Tavas labās atmiņas par "izcilo" pedagogu nepasargāja viņu no taisnīgas tiesas sprieduma. Starp citu, nedaudz esmu kontaktējies ar viņu, un tad nekādu īpašo pedagoģisko talantu nesajutu, drīzāk gan izteiktu naudas kāri. Ja viņam sanāca šmuce jau RKS laikā ( man šķiet, ka viņu pat IzM vadība pasargāja, nevis sodīja), tad varbūt bija laiks padomāt un neatkārtot kaut ko līdzīgu vēlāk RPIVA.
replika
r
"nezināmi labvēļi" no IZMa (droši vien ar ZG gādību) veica pārrunas ar vecākiem, ka naudas ņemšana nav likumīga, lai vecāki nemaksā Protams, ka naudas ņemšana bija nelikumīga. Pēc būtības tā bija "aplokšņu" sistēma izglītības sistēmā. Arkārtīgi nekaunīga bērnu un vecāku muļķošana, jo uzņemot skolā bija deklarēts, ka tā ir maksas skola. Tie bija meli, jo tā bija valsts skola, pie mums Latvijā vidējā izglītība ir bezmaksas. Atmosfēra skolā nebūt nebija tikk laba, kā šeit bemaksas advokāti cenšas tagad stāstīt. Beidzot skolu absolventi uzdāvināja direktora vietn lielu cūku - krājkasīti. Tā teikt, la ir kur likt un glabāt "ziedojumus".
skolotāju diena
s
Man par Stabiņu vislabākās atmiņas, viņš ir viens no tiem, kam esmu pateicīgs par to, ko esmu sasniedzis. Grūti novērtēt viņa pēdējās desmitgades veikumu, bet piespriestais sods man šķiet pārāk bargs. Tagad gan laikam tas paliks tikai uz tiesnešu sirdsapziņas...
K
K
Par Parex afēru Godmanim, K&k, Rimševicam, Bičevskim, Slakterim, Krūmanei - vismaz pa 25 gadi cietumā pienāktos! Tas būtu taisnīgs sods!
lasItāja
l
Dreebes krastmalaa, bet Stabinjsh vesels aarzemees.
johnyboi
j
Atraduši noziedznieku, nu vienkārši smieklīgi! Lai gan smiekli nenāk. Stabiņš izveidoja Rīgas komercskolu, kas savā laikā bija labākā savā jomā, arī es to esmu beidzis un nevaru teikt neko sliktu par J.Stabiņu. Es ļoti ceru, ka viņš ir devies uz ārzemēm.
RKS 1996
R
Ā, tajā 1995. gadā laikam arī "nezināmi labvēļi" no IZMa (droši vien ar ZG gādību) veica pārrunas ar vecākiem, ka naudas ņemšana nav likumīga, lai vecāki nemaksā, tāpat neko pret viņiem izdarīt nevar. Un patiešām, daļa maksinieku vecāku pakļāvās pierunāšanai un sāka nemaksāt, tādējādi laužot džentelmenisko (likumiski protams līgumu nebija iespējams noslēgt) vienošanos, ka viņi trīs gadus maksās noteiktas summas. Maksāt negribējās, bet kvalitāti saglabāt gribēja. Rezultātā radās domstarpības starp daļu vecākiem un skolas vadību, radās problēmas ar so papildus finansējuma avotu. Ja nemaldos, tad tā rezultātā nemaksinieki pat kādu laiku bija spiesti piemaksāt simbolisku naudu par stundu materiālu kopēšanu, ko līdz šim pilnībā sedza maksinieku nauda.
RKS 1996
R
RKS tika izveidota kā eksperimentālā skola. Taču likumu bāze palika vecā. Attiecīgi papildus līdzekļus papildus mācību programmas nodrošināšanai un tās kvalitātes celšanai nācās meklēt aplinkus ceļiem - ziedojumi, apdrošināšanas, skaidra nauda, trešās personas utt. Ja naudu pārskaitītu mācību iestādes kontā, tad vienalga pēc vismaz toreiz pastāvošās likumdošanas mācību iestāde ar to naudu nedrīkstēja rīkoties pēc saviem ieskatiem. Tādu skolu izveidot valsts budžeta līdzekļu ietvaros nebija iespējams. Ja nemaldos, tad "problēmas" sākās 1995. gadā, kad IZMā amatu zaudēja (pati aizgāja / izmeta) sava veida RKS krustmāte - sieviete gados (vārdu neatceros, bet dažos RKS pasākumos viņa bija). 1995. gadā par Izglītības valsts inspekcijas vadītāju kļuva Zigfrīds Grīnpauks. Kurš starp citu pedagoģijas maģistra grādu ieguva laikam tikai 1999. gadā. Sanāk, ka 4 gadus izglītības inspekcijas vadītājs nebija pedagoģijas speciālists, forši vai ne? Sākās piesiešanās tam, ka stundas ir tikai 30 minūtes (es uzskatu, ka tas ir ļoti ok - 30 minūtes INTENSĪVA darba un vidusskolniekam beidzas spēja koncentrēties un turpināt auglīgu darbu ), stundu ir par daudz (stundu sarakstā vieta bija 14 stundām no 9:00-17:15, no kurām 2 stundas bija lielais pusdienas pārtraukums), skolotājiem nepelnīti sarēķinātas slodzes, "nevajadzīgi" un nelietderīgi apmaksāti priekšmeti (mums bija tādi tam laikam netipiski priekšmeti kā publiskā runa, lietvedība, lietišķā saskarsme, dejas, grāmatvedība u.c.) un droši vien vēl kaudze ar lietām. Īsāk sakot, IZM savu panāca - RKS noraka līdz pārējo līmenim.
Tā viš i
T
DAUŅU Latvijā LIELOS blēžus liek amatos, bet mazos cietumā ...
Berta
B
Re, arī Aivaram Lembergam "paveicies" ar liecinieka nāvi:(
replika
r
RKS laikos nauda tika vākta it kā oficiāli, sākot mācības bija deklarēts, ka ir 2 bezmaksas grupas un divas maksas, bet kad bija jāmaksā, tad kaut kā regulāri nebija kvīšu, tad nebija grāmatveža, tad nebija zīmoga. Nauda tika ņemta "ķešā". Reiz, kad sākās kārtējais skandāls, un sākās kontroles no IzM , RKS mēģināja savā pusē pārvilināt audzēkņu vecākus un sasauca vecāku sapulci. Uz jautājumiem, kur paliek, nebūt ne mazā priekš tiem laikiem nauda, skolas vadība nespēja sakarīgi atbildēt. Kopumā tas viss bija ļoti pretīgi, jo faktiski valsts skolas paspārnē bija izveidota nesaprotama pagrīdes maksas skola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas