Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

PCTVL, visticamāk, neatbalstīs Gavara kandidatūru veselības ministra amatā

Partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), visticamāk, neatbalstīs Didža Gavara kandidatūru veselības ministra amatā. Jāpiebilst, ka pēc Tautas partijas aiziešanas no valdības atsevišķus lēmumus koalīcijai izdevās pieņemt tieši ar PCTVL atbalstu.

Frakcijas priekšsēdētājs Jakovs Pliners gan norādīja, ka lēmums jāpieņem frakcijas sēdē pēcpusdienā, taču cits viņa partijas biedrs deputāts Juris Sokolovskis paskaidroja, ka nebūtu loģiski atbalstīt kandidatūru, ja PCTVL ir rosinājusi apvienot Veselības ministriju (VM) un Labklājības ministriju (LM).

Pliners paskaidroja, ka personīgi diskusijā ar kandidātu piedalījies vien neilgu brīdi un pilnībā nav paspējis iepazīties ar viņu, norādot, ka PCTVL frakcija galīgo lēmumu pieņems balsojumā frakcijas sēdē.

Savukārt Sokolovskis pastāstīja, ka tikšanās laikā PCTVL deputāti uzklausījuši Gavara redzējumu par veselības aprūpes jomas attīstību, kā arī darāmajiem darbiem atlikušajos piecos mēnešos un šajā ziņā opozicionāriem būtiski iebildumi nav radušies. Tomēr deputāts paskaidroja, ka jau ceturtdien Saeimas plenārsēdē tiks skatīti arī PCTVL priekšlikumi grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā, tostarp ierosme apvienot VM un LM, līdz ar to veselības ministra apstiprināšana būtu pretrunā ar PCTVL nostāju.

"Neatbalstīsim ne pašu kandidatūru, bet gan tādēļ, ka rosinām apvienot ministrijas," vēlreiz apliecināja opozicionārs.

Jau vēstīts, ka premjera Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") ieteiktais veselības ministra amata kandidāts D.Gavars trešdien viesojas teju visās Saeimas frakcijās, kā arī par veselības aprūpes jautājumiem atbildīgajā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā.

Ziņots arī, ka gan apvienība "Saskaņas centrs", gan partija LPP/LC jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka neatbalstīs ne Gavaru, ne deputātes Dagnijas Staķes (Zaļo un zemnieku savienība) kandidatūru uz reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas