Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pērn emigrācija pieaugusi par 45%

Pagājušajā gadā uz pastāvīgu dzīvi 86 pasaules valstīs devās 10,7 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, viņu vidū pusotrs tūkstotis ir bērnu vecumā līdz 14 gadiem. Emigrējušo cilvēku skaits ir par 44,9% lielāks nekā 2009.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.Pērn Latvijā ilgtermiņa migrācijas rezultātā iedzīvotāju skaits samazinājās par 7912 cilvēkiem, kas ir krietni vairāk nekā 2009.

gadā, kad Latvijas iedzīvotāju skaits šī faktora dēļ saruka par 4700 cilvēkiem.2010.gadā no 68 valstīm uz dzīvi Latvijā ieradās 2790 cilvēki, un tas ir par 3,8% vairāk nekā 2009.gadā. 49% imigrantu ieradās no Eiropas Savienības valstīm (2009.gadā - 55%), savukārt emigrēja uz tām - 66% (2009.gadā - 56%).Valstis, uz kurām visvairāk emigrēja Latvijas iedzīvotāji, joprojām bija Lielbritānija (2,9 tūkstoši), Krievija (1,6 tūkstoši) un Īrija (1,1 tūkstotis). Emigrācija uz Lielbritāniju palielinājusies 2,2 reizes, uz Dāniju – 2,1, uz ASV – 2 reizes, uz Īriju – 1,9 reizes, uz Franciju – 1,6 reizes.No starptautiskajiem migrantiem Latvijas pilsonība bija 68% aizbraucēju un 24% iebraucēju. Imigrantu vidū pārsvarā bija vīrieši (52,8%), bet emigrantu vairākums bija sievietes (54,2%).Analizējot 2010.gada datus par starptautisko migrantu ģimenes stāvokli, redzams, ka gan imigrantu, gan emigrantu vidū vislielākais bija neprecējušos īpatsvars, attiecīgi 53,0% un 53,6%. Precēto personu īpatsvars imigrantu vidū bija 33,0%, bet emigrantu vidū - 33,1%.Statistikas datus CSP iegūst, apstrādājot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Iedzīvotāju reģistra ziņas par valstī dzīvesvietu deklarējušajām un no valsts izbraukušajām personām. Saskaņā ar ANO Rekomendācijām un Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu par Kopienas statistiku attiecībā uz migrāciju, par ilgtermiņa starptautiskajiem migrantiem statistikā tiek uzskaitītas personas, kas ierodas valstī, lai paliktu te uz pastāvīgu dzīvi vai uz laiku, kas vienāds vai ilgāks par vienu gadu, kā arī personas, kas izbrauc uz citu valsti ar nolūku uzturēties tur pastāvīgi vai vienu gadu un ilgāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas