Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirms Saeimas vēlēšanu dienas balsis nodevuši 2,18% balstiesīgo

Trīs dienu laikā, kad vēl pirms Saeimas vēlēšanu dienas atsevišķos vēlēšanu iecirkņos bija iespējams nodot balsis parlamenta vēlēšanās, šo iespēju ir izmantojuši 2,18% jeb 33 767 vēlētāji.

Lielākā vēlētāju aktivitāte bija vērojama Rīgā, kur balsis glabāšanā nodevuši 2,9% jeb 15 843 pilsoņi, bet tālāk seko Vidzeme ar 2% jeb 7867 balsotājiem un Kurzeme ar 1,75% jeb 3289 balsstiesīgie.

Zemgalē savu izvēli vēlēšanās ir izdarījuši 1,61% jeb 3434 pilsoņi, bet zemākā aktivitāte ir bijusi Latgalē, kur balsis glabāšanā nodevuši 1,59% jeb 3334 vēlētāji.

Šodien bija pēdējā diena, kad 58 vēlēšanu iecirkņos Latvijā varēja nodot balsi glabāšanā pirms 13.Saeimas vēlēšanām.

13.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien no plkst.7 līdz 20. Vēlēšanu dienā balsot varēs jau 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs.

Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir sasnieguši 18 gadu vecumu. Vēlētāji var balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs pēc izvēles.

Lai piedalītos vēlēšanās, nepieciešama Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība kopā ar vēlētāja apliecību. Vēlētāji, kuriem ir tikai personas apliecība, vēlētāja apliecību var saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļā Latvijā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas