Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Plāno paplašināt pārtikas komplektu saņēmēju loku

Pārtikas komplektus, kas tiek izdalīti ar Eiropas Komisijas atbalstu, plāno piešķirt ne tikai trūcīgām personām, bet arī maznodrošinātajiem, personām ar medicīnas atvieglojumu izziņām, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz 150 latu, un tiem, kuri ārkārtas situāciju dēļ nespēj apmierināt pamatvajadzības, tā paredz valsts sekretāru sanāksmē pieņemtie Zemkopības ministrijas izstrādātie Ministru kabineta noteikumu grozījumi.

Grozījumi izstrādāti noteikumos Nr.1415 „Kārtība, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū, īstenojot Eiropas Komisijas programmu vistrūcīgākajām personām”, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāve Solveiga Lazovska.

Zemkopības ministrija norādīja, ka Latvijā personu skaits, kurām piešķirts trūcīgas personas status, pakāpeniski pieaug. 2011. gada martā, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, tas ir palielinājies par 24,8%. “Tāpat arī kopējā valsts ekonomiskā situācija un stāvoklis nodarbinātības tirgū samazina iedzīvotāju ienākumus,” grozījumu nepieciešamību skaidroja S.Lazovska. 

Normatīvā akta normas ļaus vienai personai programmas īstenošanas gadā bez maksas saņemt ne vairāk kā 12 pārtikas produktu komplektu.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas