Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Politiķi vēl mēģinās vienoties par valdību Kariņa vadībā

Lai arī sākotnējās valdības veidošanas sarunās partijām radās domstarpības ar partiju KPV LV, politiķi joprojām cer izveidot Ministru kabinetu Krišjāņa Kariņa (Jaunā Vienotība) vadībā un mēģina vienoties par iespēju tai nodrošināt stabilāku balsu vairākumu.

Kariņš ir noraidījis KPV LV kandidātu iekšlietu amatam Aldi Gobzemu, un iecerējis sarunas ar partijām turpināt līdz piektdienai. Pēc šī paziņojuma KPV LV pulcējās uz frakcijas sēdi, tomēr savu lēmumu par ministru kandidātiem nav mainījusi.

Tomēr vairāki politiķi sarunās ar aģentūru LETA pieļāva, ka sarunas par valdības izveidi Kariņa vadībā joprojām varētu noslēgties sekmīgi. Jaunās Vienotības politiķis Arvils Ašeradens norādīja, ka partija meklēs risinājumus un runās ar partijām par turpmāko rīcību. Sīkākus komentārus Ašeradens nesniedza, vien piebilda, ka ir virkne ideju par to, kā šajā situācijā varētu virzīties uz priekšu.

Arī partiju apvienības Attīstības/Par! līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts uzskata, ka partijas vēl var virzīties uz priekšu, un ir varianti, kā valdību izveidot. Turpināt šo procesu ar četru partiju kodolu ir iespējams, piebilda politiķis. Viņš arī norādīja, ka KPV LV lēmums nemainīt nostāju nav pārsteigums, bet politiķiem būtu jārīkojas atbildīgi un valstiski.

Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns pauda nožēlu par KPV LV rīcību un nostāju. Viņš piebilda, ka JKP piektdien paredzēta tikšanās ar Vienotības pārstāvjiem.

Neoficiāli zināms, ka Kariņam šodien esot notikušas neoficiālās konsultācijas ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Jaunās Vienotības pārstāvji šo tikšanos ar prezidentu nekomentēja, arī Kariņš uz telefona zvaniem šovakar neatbildēja.

Neoficiālās sarunās politiķi pieļauj iespēju veidot valdību, kurā būtu pārstāvētā Jaunā Vienotība, Attīstībai/Par!, Nacionālā apvienība kā arī JKP. Tas nozīmētu 50 balsis, bet Kariņš jau iepriekš norādīja, ka būtu jānodrošina stabils balsu vairākums. Līdz ar to trūkstošās balsis varētu nodrošināt daļa KPV LV deputātu, jo partijā iezīmējas domstarpības diskusijās par valdības veidošanu, neoficiāli pieļauj politiķi.

Iepriekš Kariņš bija iecerējis atstāt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) opozīcijā, ņemot vērā JKP "sarkanās līnijas" pret šo politisko spēku. No politiķu teiktā izriet, ka pašlaik nav vienošanās par ZZS iesaistīšanu valdībā.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze aģentūrai LETA norādīja, ka ar politisko spēku nav notikušas sarunas par iesaistīšanos valdībā. Krauze arī norādīja, ka jau iepriekš ZZS pauda viedokli, ka koalīcijā bija jāiesaista seši politiskie spēki.

Tāpat neoficiāli izskan versija par citu premjera amata kandidātu no JV, kas pagaidām gan neesot ticamākais situācijas risinājums, norāda politiķi.

Top komentāri

Reņģēdājs
R
Kā var nesaprast, - suņbūdniekiem ir ļooooti svarīgs portfelis ( Tielietu vai iekšlietu) , kas dotu iespēju bremzēt oligarhu lietas.
:):):):)
:
Te nu bija Valstsvīrs Gobzems :):):) Sīks sū.s viņš ir nevis vīrs vispār.
ooo
o
Vai tas Kariņš gadijienā nav arī ASV pilsonis? Ko viņš darīs, ja Tramps mums pieteiks karu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas