Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Premjers un ZZS pieļauj arī bezpartijiskus kandidātus vakantajiem ministru amatiem

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadība pieļauj, ka vakantajos ministru krēslos varētu sēsties bezpartijiski kandidāti.

Uz jautājumu, vai ministru amata kandidātus meklēs arī starp nozaru ekspertiem, pēc tikšanās ar ZZS vadību Dombrovskis trešdien žurnālistiem pavēstīja, ka šādu iespēju pieļauj. Savukārt Brigmanis atzina, ka šāda iespēja ir pat ļoti reāla.

Tomēr ne premjers, ne ZZS līderis neatklāja iespējamos ministru amata kandidātus, kā arī iespējamo vakanto ministru portfeļu sadalījumu partijām.

Premjers uzsvēra, ka no partijām nav bijušas ultimatīvas prasības, kurus cilvēkus un kuros amatos tās vēlētos redzēt. "Amati nav piesaistīti partijām," vēl piebilda premjers.

Savukārt par vides ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) iespējamo kandidēšanu uz ārlietu ministra amatu amatpersonas runāja izvairīgi. Brigmanis sākotnēji tās nodēvēja par interpretācijām, bet vēlāk žurnālistiem atzina, ka Vējonis palikšot savā pašreizējā vietā.

Dombrovskis atkārtoti norādīja, ka ministru amatu kandidātus varētu atklāt tikai pēc sarunām ar tēvzemiešiem un opozīcijas partijām. Kad šīs sarunas notiks, vēl nav zināms.

Premjers arī atkārtoti uzsvēra, ka nepieļauj Veselības ministrijas likvidāciju, piebilstot, ka šis jautājums būs aktuāls pēc Saeimas vēlēšanām, veidojot nākamo valdību.

ZZS vadību sarunās pārstāvēja to veidojošo partiju līderi – A.Brigmanis (Latvijas Zemnieku savienība), R.Vējonis (Latvijas Zaļā partija) un Guntis Blumbergs (Latvijai un Ventspilij), savukārt Jauno laiku - Dombrovskis, partijas līdere Solvita Āboltiņa, JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis un ekonomikas ministrs Artis Kampars. Tomēr ar žurnālistiem sarunāties bija gatavi tikai Dombrovskis un Brigmanis, pārējie politiķi ar medijiem atteicās runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas