Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pret ministra atzīšanos vienaldzīgo nav arī starptautiski

Ziņa par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) netradicionālo orientāciju plaši izskanējusi arī starptautiskos medijos. Reakcija sekoja nekavējoties - uzreiz pēc tam, kad viņš ceturtdienas vakarā par to bija paziņojis savā Twitter kontā. Eiropas mediji paziņojumu dēvē par drosmīgu soli. Ministra rīcība tiek vērtēta arī kontekstā ar faktu, ka nākamgad Latvija uz pusgadu kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti, un tas dos augsta līmeņa platformu, lai vairotu toleranci pret viendzimuma attiecībām.

Paralēli ASV laikrakstam The Washington Post ministra paziņojums guvis ievērību arī ietekmīgajā izdevumā The Guardian. Medijs izceļ, ka Rinkēvičs ir "kļuvis par pirmo augsta ranga politiķi Baltijas valstīs, kurš publiski atzinis, ka ir gejs". Izdevums raksta, ka Rinkēviča seksuālā orientācija bija sačukstēšanās iemels vēl priekšvēlēšanu laikā.

Lielu uzmanību notikušajam pievērsuši arī spāņu, itāļu un franču valodā rakstošie mediji. Parismatch.com, pamatojoties uz šiem izteikumiem, publicējis vēl citas ietekmīgu politiķu atzīšanās. To vidū ir Beļģijas premjerministrs Elio Di Rupo, Islandes premjere Johanna Sigurdardotira, kura pirms pāris gadiem salaulājās ar savu ilggadējo draudzeni. Viņu vidū ir arī Luksemburgas premjers Ksavjē Betels. Portāls nosauc arī vairākus ministrus Francijā, kas savu homoseksualitāti nekad nav slēpuši. Netrūkst arī ironijas, piemēram, itāļi sociālajos medijos pauž apmulsumu - daudzi, kas tā slavē Rinkēviča atzīšanos, nemaz nezina, no kuras valsts viņš ir.

Tajā pašā laikā krievu valodā rakstošajos medijos jūtams nedaudz cits noskaņojums - paziņojums pasniegts neitrāli, tiesa gan netiek aizmirsts arī pieminēt tos daudzos māksliniekus no Krievijas, kurus Rinkēvičs iekļāvis melnajā sarakstā.

Viedokli par Rinkēviča atzīšanos publiski paspējuši izteikt teju visi politiskās vides analītiķi.

Visu žurnālistes Aļonas Zanderes rakstu Ministra atzīšanās apstulbina lasiet pirmdienas, 10. novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas