Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Profesore: atgūšanās no krīzes var būt daudz ilgāka, nekā mums gribētos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vai nav krīze galvā ?
v
mazs stāsts- pie namu apsaimniekotāja "Pļavnieku nami" ,kur nepieņem komunālos maksājumus no iedzīvotājiem, jo esot reorganizacija, bet babiņa bļauj ,ka vainīga Saeima un Ušakovu vajag par prezidentu. Vai krievu avīzes vispār skaidro par situāciju namu pārvaldēs un turpmāko RD struktūru reorganizāciju?
I.Gr.
I
Profesore nav nekaada gaishregje. Var notikt arii taisni otraadi: Latvija no kriizes var atkopties aatraak par citaam valstiim. Jo leenaam Latvijaa pieaug gudro un pieredzeejusho cilveeku skaits. Un zog mazaak. Jaadomaa tikai pozitiivi!
Anna
A
Dombrovska valdība sastādot 2011 gada budžetu ir absolūti neņemusi vērā revīzijas darba rezultātus un nevar apgalvot, ka ir veikusi jebkādas strukturālas reformas. 1. Budžetā ir ielikts izmaksu palielinājums par 321,6 miljonu latu pēc ES instrumentus izmantošanas programmas, kas atrodas standarta apjoma ES fondu apgūšanas ietvaros. Pēc izmaksu rādītāju korektēšanas - plānotie izdevumi samazinājās par 10% salīdzinājumā ar 2010. gada plānu. 2.Visa budžeta izmaksu konsolidācijas programma 2011 gadam ir veikta, uz subsīdiju un dotāciju izmaksu samazinašanu, kas nodrošina finansējumu izglītībai, medicīnas, kultūras, sabiedriskām transportam, ceļu uzturēšanu, kompensējamam medikamentiem. 3. Vienīgais budžeta izdevumus punkts kas satur izaugsmi ir darba samaksas valsts sektora pārvaldes palielināšanu. Kopējais izmaksu palielinājums 2011 gadā - 11,6 miljoni latu. Tas ir nepamatots un slikts lēmums. 4. Dramatiski pieaug, budžeta deficīts valsts speciālā budžetā no 237,4 latu līdz 675,8 latiem, jo valdība ar savam budžeta konsolidācijas mēram faktiski likvidēja motivāciju maksāt sociālāus maksājumus. 5.Latvija ekonomiskas attīstības normalizēšanai jāieslēdz uzņēmējdarbības atbalstīšanas un stimulēšanas mehānisms. Viens no galvenajām prasībām budžetam ir nodokļu nepaaugstināšana. Saskaņas Centra sagatavotā alternatīvā budžetā 2011. gadam parāda iespēju līdzsvarot budžeta ieņēmumus un izdevumus, pamatojoties ne uz nodokļa likmju palielinašanu, neieviešot papildus nodokli uz transportu un samazinot valsts sektora algu līmeni līdz 2005.gada līmenim saskaņā ar valsts pašu ieņēmumu līmeni. Alternatīvā budžeta deficīts bez dotāciju un subsīdiju samazināšanas sastāda 5,48% no reāla 2011. gada IKP.
lala
l
oi, eksperte, kur tavas starptautiski atzītās publikācijas. un tēze par klasisko/keinsa teoriju norietu ir sviestaina - nekas nenoriet. ir jāskatās uz katras valsts un situācijas kontekstu.
ILMARS
I
kam bija izdevigi latvija pienemt ta tauta saukto kastracijas likumu kura pilna mera ielika PSRS normas nekustama iasuma vertesanu kabineta un ta pasa likuma parejas noteikumu 13 pants atlauj VZD veikt izmainas zemesgramata kas ir klaji pretruna ar civilprocesa likuma 178 panta 3 dalu un administrativa procesa likuma235 panta 5 dalu kas ir identiskas unvienreiz jau ASV vestniece Garantam teica TIESISKAIS DEBILISMS VAI 1 X NEPIETIEK
Sīmanis
S
Jā, pilnīgi Jums piekrītu. Krīzē nokļūst tie, kas dzīvo pāri savām iespējām un pērk to, kas nebūt ikdienā nav nepieciešams. Ja visi to apjaustu, tad par savām kļūdām nelamātu vis valsti un valdību bet gan pats sevi.
Laimonis
L
Piekrītu „trīspunktiņa” (...) paustajam viedoklim – esi saimnieks pār savu dzīvi. Negaidi no valdībām, ekspertiem, ..., visāda veida nākotnes paredzētājiem, jo neviens nekad nebūs vairāk atbildīgs par tavu dzīvi kā tu pats. Jēdziens „krīze” tiek izmantots, lai apstulbinātu prātus, slēpjot daudzu cilvēku un tautu vērienīgu apzagšanu. Šodienas pasaulē ķer sīkos zaglēnus, lielos neliešus viņu pakalpiņi valsts pārvaldē „glābj” no patiesības atklāšanas. Arī dažāda ranga ekonomikas profesori, ja nepārzina cilvēces dabu, ar savām teorijām tikai sarežģī izpratni par notiekošo.
...
.
ar pārliecīgu taupību dzīvoju no brīža, kad PATS PERSONĪGI sapratu, kādā pakaļā drīz nokļūsim.. tas bija 2008.gada beigās, kad prese vēl zīlēja - būs hard landing vai nebūs... un "eksperti" teica - nu nebūs taču, izšmauksim... es ar pakaļu jutu, ka neizšmauksim un iekritīsim pēc pilnas programmas un praktiski dienas laikā nocirtu savus liekos izdevumus kapitāli... vienkārši - negāju uz veikalu/bistro, apēdu visu to, kas mājās bija, pēc tam kad vairs nekā nebija, uz baltas papīra lapas ar pildspalvu sāku plānot savus izdevumus pārtikai un citām precēm... un pats par to visu smējos - uztvēru to kā stratēģijas spēli... un pēc 30 šādi nodzīvotām dienām skatījos savā internetbankā, smaidīju un neticēju savām acīm - visi sīkie parādi, visi overdrafti, visas konta naudas summas ar mīnus zīmi bija pagaisušas un man pirmo reizi 5-4 gadu laikā kontā stāvēja solīdi +200 lati... mani tīri 200 lati... fantastiska sajūta! pa šiem 2 gadiem no algas esmu iekrājis 3000 latus... ir doma šos uzkrājumus nofiksēt (te gan sākās "miljonāru" problēmas, kur šo naudu glabāt, kādā valūtā, varbūt ieguldīt, varbūt zeltā :D) un šī gada 9 mēnešos iekrāto naudu gada beigās izlietot maģistra grādam... tā lūk plebejiem jādzīvo... bez emocijām, bez iegribām, bez vājībām... un tad, kad cilvēks no sava godīgi nopelnītā ir iekrājis nelielu summiņu, kad šis cilvēks skatoties uz šo summiņu redz un saprot, ka tas ir viņa KAPITĀLS, tas ir mans kapitāls! Šķēlem varbūt ir 30 miljoni, bet man ir MANI 500 lati jeb 714 EUR jeb 1000 USD... tie ir mana darba augļi, kurus es neiztērēšu sīkumos, kuru es lēnām un mērķtiecīgi vairošu, tajā brīdī cilvēks kļūst par saimnieku, par investoru, par īpašnieku... un kad 2 000 000 Latvijas iedzīvotāju kļūtu par īpašniekiem, šajā valstī... daudz kas mainītos.
Ariels
A
iziesim nokrīzes pirmie un vel nopelnīsim kad dabūsim peļņas % par ieguldīto naudu parexā!!!
viesis
v
Ticu, ticu, cāļi un liliputi noteikti patērē pārtikai vēl mazāk :)))))))) (joks) Bet ja runā par taupību, tad ir jādomā, kur var taupīt, un kur to nevar darīt. Pārliecīga taupība un cenšanās dzīvot tikai ar nopelnīto var nobremzēt attīstību un nolemt mūžīgai nabadzībai, uz ko, starp citu, virzās arī Latvija........
...
.
es mēnesī pārtikai tērēju 30 latus - gribi tici, gribi nē. esmu paēdis un pie labas veselības. viss ir iespējams. sāc domāt, un pēc tam rīkoties.
arī prom
a
piepluso vēl - no tās pašas REALITĀTES : - plebeji tāpēc arī ir plebeji, ka neko nesaprata, necik nesaprot un nekad neko nesapratīs - viņiem lozungus podavaj ... - mud@ki valsts pārvaldē - ja ko arī saprot, tad SAVU interesi un tikai ... - ST arī ir kumoss no valsts pārvaldes - augstākā instance tam, kas garantē, ka iepriekšminētie mud@ki ir, bija un būs "v zakoņe" ... tāpat kā viņu SAVA interese ...
arī prom
a
... skaisti ... skan ... un pat pareizi ... Tikai ... REALITĀTE ... Kā lai tos 10% novirza uzkrājumos, ja valsts SEV paģēr vairāk, nekā nopelni ?
...
.
nav nekādas krīzes un nebūs nekādas atgūšanās... ir REALITĀTE... tērē tik, cik saņem, 10% no ienākumiem novirzot uzkrājumos... tad, kad mud@ki valsts pārvaldē un Satversmes tiesā, kā arī plebeju masa to sapratīs, tad varbūt dzīve nokārtosies.
Lelle
L
Lielākā krīze vēl priekšā, kad bruks ASV un dolārs, un kad Vācija, Francija un Anglija nodibinās savu savienību un atdalīsies no ES. Viņi neies te alkatīgus stulbeņus barot. Pašiem vien būs jāķepurojas ārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas