Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prokuratūra jau otro reizi pieprasa papildus informāciju Kirgizstānai saistībā ar Bakijeva dēlu

Ģenerālprokuratūras Starptautiskās sadarbības nodaļa apstiprina, ka ir saņemta Kirgīzijas Ģenerālprokuratūras atbilde uz papildinformācijas pieprasījumu sakarā ar iepriekš saņemto pagaidu apcietinājuma piemērošanas lūgumu Kirgizstānas gāztā prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēlam, Latvijas baņķiera Valērija Belokoņa biznesa partnerim Maksimam Bakijevam.

Tomēr, ievērojot to, ka saņemtā informācija vēl aizvien ir pretrunīga un nepietiekoša, lai saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 700.panta 2.daļu būtu iespējams ierosināt izmeklēšanas tiesnesim piemērot Bakijevam pagaidu apcietinājumu līdz izdošanas lūguma saņemšanai, Ģenerālprokuratūra ir atkārtoti nosūtījusi steidzamu pieprasījumu Kirgīzijas Ģenerālprokuratūrai par informācijas sniegšanu Bakijeva lietā, aģentūru LETA informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks.

Minētās papildinformācijas pieprasījums neaptur meklēšanas pasākumu izpildi, kas uzsākti, pamatojoties uz Interpola paziņojumu, piebilda Vasks.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien Ģenerālprokuratūra steidzami nosūtīja pieprasījumu par papildu informācijas sniegšanu, jo saņemtajā lūguma dokumentu paketē tā bija pretrunīga un neskaidra.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu, ja nav konstatēti izdošanas iespējamību izslēdzoši apstākļi, prokurors iesniedz izmeklēšanas tiesnesim ierosinājumu par pagaidu apcietinājuma piemērošanu, kā arī to paskaidrojošos materiālus.

Prokuratūra šo it kā papildu informāciju tagad ir saņēmusi, bet arī tā nav pietiekami pilnīga, lai lūgtu piemērot pagaidu apcietinājumu.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka M.Bakijevu starptautiskajā meklēšanā izsludinājusi organizācija "Interpol", jo viņš Kirgizstānā tiek apsūdzēts krāpšanā. Pēc raidījuma ziņotā, M.Bakijevs uzturas Latvijā.

Kirgizstānas pagaidu valdība 7.maijā paziņoja, ka tā oficiāli pieprasījusi Baltkrievijai izdot gāzto prezidentu K.Bakijevu, kuram Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko piešķīris patvērumu. Lukašenko gan jau iepriekš paziņojis, ka K.Bakijevs netiks izdots.

K.Bakijevs pagājušajā mēnesī tika gāzts vardarbīgos protestos pret plašo korupciju un aizvien pieaugošajām komunālo pakalpojumu cenām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas