Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Provizoriskais Saeimā ievēlēto deputātu sastāvs

Pēc balsu saskaitīšanas visos iecirkņos ir zināms 13. Saeimā ievēlēto deputātu saraksts.

No Saskaņas, kas Saeimā, visticamāk, iegūs 24 mandātus, ievēlēti varētu būt Vjačeslavs Dombrovskis, kas ir arī Saskaņas izvirzītais premjera amata kandidāts, Ivars Zariņš, Jānis Urbanovičs, Inga Goldberga, Ivans Ribakovs, Edgars Kucins, Jānis Krišāns, Vladimirs Nikonovs, Jānis Tutins, Valērijs Agešins, Vitālijs Orlovs, Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons, Evija Papule, Andrejs Klementjevs, Regīna Ločmele-Luņova, Jūlija Stepaņenko, Boriss Cilevičs, Ivans Klementjevs, Igors Pimenovs, Artūrs Rubiks, Ļubova Švecova, Nikolajs Kabanovs.

No Jaunās konservatīvās partijas, kurai prognozētas 16 vietas Saeimā, pie deputātu mandātiem pēc provizoriskajām aplēsēm tikuši Jānis Bordāns, Juta Strīķe, Juris Jurašs, Tālis Linkaits, Gatis Eglītis, Linda Ozola, Reinis Znotiņš, Evita Zālīte-Grosa, Dagmāra Beitnere-Le Galla, Sandis Riekstiņš, Krišjānis Feldmans, Normunds Žunna, Juris Rancāns, Ilga Šuplinska, Anita Muižniece un Uldis Budriķis.

No KPV LV Saeimā varētu būt tikuši partijas līderi Artuss Kaimiņš, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa un Atis Zakatistovs, kā arī Didzis Šmits, Ivars Puga, Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Blumbergs, Ieva Krapāne, Karina Sprūde, Kaspars Ģirgens, Ralfs Nemiro, Jānis Vitenbergs, Ramona Petraviča, Ēriks Pucens un Janīna Kursīte.

Savukārt no Nacionālās apvienības pie mandātiem tikuši Raivis Dzintars, 12. Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, kultūras ministre Dace Melbārde, Jānis Dombrava, Rihards Kols, Janīna Kursīte-Pakule, Ritvars Jansons, Aleksandrs Kiršteins, Romāns Naudiņš, Inguna Rībena, Edvīns Šnore, Ilze Indriksone un Edmunds Teirumnieks.

No Attīstībai/Par! saraksta vietas parlamentā prognozētas Artim Pabrikam, Danielam Pavļutam, Jurim Pūcem, Mārtiņam Bondaram, Mārtiņam Staķim, Vitai Andai Tēraudai, Inesei Voikai, Marijai Golubevai, Dacei Rukšānei-Ščipčinskai, Ilmāram Dūrītim, Artūram Tomam Plešam, Inesei Ikstenai un Andrim Skridem.

No pašreizējās premjera partijas ZZS vietas Saeimā prognozētas gan pašreizējam Ministru prezidentam Mārim Kučinskim, gan vairākiem pašreizējiem ministriem - finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai, veselības ministrei Andai Čakšai, aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim, zemkopības ministram Jānim Dūklavam un satiksmes ministram Uldim Augulim. Tāpat Saeimā, visticamāk, ievēlēti Armands Krauze, Viktors Valainis, Gundars Daudze, Jānis Vucāns un Janīna Jalinska.

Visbeidzot no Jaunās Vienotības saraksta pie krēsliem parlamentā varētu būt tikuši pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, pašreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, labklājības ministrs Jānis Reirs, kā arī Ojārs Ēriks Kalniņš, Inese Lībiņa-Egnere, Andrejs Judins, Aldis Adamovičs un Ainars Latkovskis.

Pēc balsu apkopošanas visos iecirkņos līderos pārliecinoši ir arī iepriekšējās vēlēšanās balsotāju visvairāk atbalstītā partija Saskaņa ar 19,80% balsu, otrajā vietā ir KPV LV ar 14,25%, trešie - Jaunā konservatīvā partija ar 13,59%. Ceturtie ir Attīstībai/Par! ar 12,04% atbalstu, pēc tam Nacionālā apvienība ar 11,01%, bet aiz šī politiskā spēka zaļzemnieki ar 9,91% un Jaunā Vienotība 6,69% vēlētāju atbalstu.

Centrālā vēlēšanu komisija informē, ka galīgos vēlēšanu rezultātus plāno apstiprināt divu līdz trīs nedēļu laikā

(papildināts ar jaunāko informāciju - pēc visu balsu saskaitīšanas Saskaņai par vienu mandātu mazāk. Provizoriski Saeimā vairs neiekļūst Sergejs Mirskis, bet no KPV LV saraksta pie mandāta, visticamāk, tikusi Iveta Benhena-Bēkena)

 

Top komentāri

briedis
b
Man vislielākais prieks, ka vairs tur neredzēšu Brigmaņa mūžam rūpēs par valsti savrīgi nomākto ģīmi, bet šoks, ka tik daudzi var balsot par Kaimiņu...
ee
e
Sarakstā ir vens padzīvojis aktieris - Puga. Politiķis jau nu nekāds, bet vismaz cilvēks būs paēdis.
Alla Borisovna
A
Varbūt te būtu iespējama tā saucamā "profesionāļu valdība", ko sastādītu visas Saeimā ievēlētās partijas? Kaut arī KP.LV ar profesionāļiem ir problēmas: Kaimiņš ir profesionāls aktieris, Gobzems - profesionāls maksātnespējas administrators.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas