Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Pujats: izstāde Bodies Revealed ir necieņa pret cilvēku

Šoreiz izstādes rīkotāji pāršāvuši pār strīpu, ir necienīgi cilvēka ķermeņus izstādīt kā lopkautuvēs, komentējot mirušo cilvēku izstādi Bodies Revealed, atzina Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats.“Ja šie cilvēki arī atdeva savu ķermeni, tad atdeva orgānu pārstādīšanai, ne tam, lai pūlis tīksminātos par viņu iekšām,”norādīja J.Pujats.

Romas katoļu baznīcas kardināls ir pārliecināts, ka miris cilvēks ir pelnījis cieņu, bet izstādes rīkotāji pret mirušajiem izrīkojušies kā pret lopiem.

“Šie cilvēki ir pelnījuši cieņu, ne to, ka viņu ķermeņus izstāda kā lopkautuvēs.  Tā ir necieņa pret cilvēkiem. Izstādes rīkotājiem un organizatoriem vajag saprast, ka viņi paši nav pelnījuši cieņu,” norāda J.Pujats.

Lielā apmeklētāju interese par izstādi izskaidrojama ar to, ka cilvēkiem patīk neierastas lietas, bet šoreiz rīkotājiem zudusi mēra sajūta, ir pārliecināts Romas katoļu baznīcas kardināls.

“Radījuši lētu sensāciju un tad jau vienmēr apkārt būs trokšņojošs pūlis. Aizliegt jau neko nevar, bet izstādes veidotājiem būtu jāuzņemas atbildība par notikušo,” atzina J.Pujats.
Par ko tieši izstādes rīkotājiem būtu jāatbild un kādā veidā, J.Pujats neprecizēja.

Vairāki baznīcas pārstāvji lūguši Rīgas domi (RD) pārtraukt izstādi Bodies Revealed. Ticīgie RD iesnieguši atklātu vēstuli, kurā aicina pārtraukt Bodies Revealed darbību un reklāmu. Vēstuli parakstījuši Latvijas Pareizticīgās baznīcas Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs, Latvijas Vecticībnieku Pomoras Baznīcas Centrālās Padomes loceklis, Grebenščikovas garīgās skolas rektors Nikolajs Ivanovs, Rīgas Sv.Grigorija Apgaismotāja Armēņu baznīcas pārzinis priesteris Hosrovs Stepanjans. Kritiski noskaņoti pret ķermeņu izstādi ir arī ārsti.

Jau ziņots, ka februāra beigās t/c Spice telpās tika atklāta izstāde Bodies Revealed – tajā aplūkojami ar caurspīdīgu masu pārklāti cilvēku ķermeņi, orgāni un ķermeņa daļas. Izstādē var apskatīt skeletu, muskuļu sistēmas, reproduktīvos, elpošanas un ansinsrites orgānus, kā arī citas cilvēka ķermenī esošas sistēmas. Eksponāti veidoti no mirušu cilvēku ķermeņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas