Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Raidījums: augstskolā slepus aģitē par SC deputāta kandidātu

Par Saskaņas centra (SC) deputāta kandidātu Alekseju  Holostovu kādā Rīgas augstskolā veikta slēpta aģitācija, atklājuši TV3 raidījuma Nekā personīga žurnālisti. Aģitācija maskēta ar kāda vieslektora ierašanos, solot studentus apdāvināt, ja par A.Holostovu jaunieši internetā publicēs pozitīvas atsauksmes. KNAB pārstāve Inga Soloveja notikušajā saskata likuma pārkāpuma iezīmes.

Pirmdien kādā augstskolā pie studentiem ieradies vieslektors, lai stāstītu par sociālajiem medijiem, piemēram, Twiter un facebook. Pēc gara ievada lektors kopā ar palīgu uzdevis mājas darbu - nedēļas garumā internetā jāraksta anonīmi komentāri par SC deputāta kandidātu A.Holostovu. Anonīmos komentārus studentiem bijis jāpārsūta lektora palīgam Danielam  Povilanam, kurš ir SC jaunatnes organizācijas patrioti.lv biedrs, vēsta raidījums.

Kā vēsta Nekā personīga, par komentēšanu internetā studenti saņemtu kredītpunktus praksei un  labākie tiktu pat pie balvām – piezīmju datoriem un citām lietām.

A.Holostovs, kurš gadu nostrādājis Saeimā, bet plašākai publikai nav zināms, raidījumam teica, ka pie viņa atnācis «puisis Jurijs» un piedāvājis piedalīties socioloģiskā pētījumā. Viņš tam esot piekritis. Kā pie «puiša» nonākuši deputāta kandidāta aģitācijas materiāli, A.Holostovs nevarēja pateikt.

Jurijs Taroviks neuzskata, ka aģitējis par A.Holostovu. Raidījums noskaidrojis, ka viņu kā lektoru, kurš parasti semināros stāstot, kā aromātu var izmantot biznesā, gribējusi dzirdēt vien Rīgas Starptautiskā  ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola. Viņš pats to esot absolvējis. Lekcijas J.Toroviks lasot bez maksas, bet viss pārējais esot nejauša sakritība.

Kas tas bija - nevainīga lekcija vai slēpta aģitācija, tagad pārbaudīs KNAB, vēsta raidījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas