Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Raidījums: Grūtups gribētu kļūt par tautas vēlēta prezidenta labo roku

Advokāts Andris Grūtups gribētu kļūt par tautas vēlēta prezidenta labo roku, šovakar vēstīja raidījums Nekā personīga. A.Grūtups aizstāv ideju, ka Latvijā jāmaina valsts iekārta uz prezidentālu republiku. Viņš uzskata, ka parlamentārā demokrātija Latvijas apstākļiem un klimatam nav piemērota.

Raidījums vēstīja par A.Grūtupa teikto savas grāmatas Observators prezentācijā. Krievu valodā to iztulkojis Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs. Ar grāmatu tika iepazīstināti krievu jaunieši no trim partiju jaunatnes organizācijām - Alfrēda Rubika sociālistiem, Sergeja Dolgopolova Jaunā centra un Ainara Šlesera Pirmās partijas.

Kā norādīja Nekā personīga, A.Grūtups popularizē ideju, ka pret krieviem izturas pārāk slikti, Latvijā vispiemērotākais būtu Krievijas prezidentālas valsts modelis un Latvijas valsts labklājību vairos latviešu un krievu draudzība.

"Es domāju, ka jābūt kopīgajai nacionālajai idejai, nacionālam līderim, ko brīvā  balsojumā visi ievēlētu. Partijas ieiet Saeimā, parlamentā, visa izpildvara pieder prezidentam, bet visa tā parlamenta pļāpāšana lai paliek Jēkaba ielas apkārtnē, lai viņi tur pļāpā uz nebēdu. "

Grūtups pats gribētu kļūt par tautas vēlēta prezidenta labo roku. Ideālajā variantā prezidents varētu būt Andris Šķēle, bet arī Aivars Lembergs un Ainars Šlesers nebūšot slikti valstsvīri. Tomēr advokāts pauda bažas, ka Tautas partija nākamajās vēlēšanās var arī zaudēt.  

"Šķēle ir viens no retajiem cilvēkiem, kas prot strādāt. Mēs varam tur visādus godīgos pielikt pie stūres, bet ja viņš nemāk un neprot strādāt, kāda no viņa jēga. Nu ielika tur godīgu duraku, viņš arī novedīs valsti līdz marasmam," Nekā personīga vēstīja par A.Grūtupa teikto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas