Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Reģionu apvienībai uz Saeimu savs saraksts

Latvijas Reģionu apvienības pārstāvju sapulce otrdien nolēma, ka Latvijas Reģionu apvienība (LRA) startēs 13. Saeimas vēlēšanās ar savu kandidātu sarakstu, Dienu informēja pārstāvju sapulces priekšsēdētājs, Rūjienas novada vadītājs Guntis Gladkins (Vidzemes partija). Apvienība ir atvērta sadarbībai ar citiem politiskajiem spēkiem, uz atsevišķu līgumu pamata gatava vienoties par kopīgu startu Saeimas vēlēšanās un iekļaut to biedrus LRA kandidātu sarakstā. Otrdien jau ir noslēgts pirmais sadarbības līgums ar bijušā Vienotības biedra Edvarda Smiltēna vadīto biedrību Sabiedrība centriskai politikai.

Latvijas Reģionu apvienību 2014. gadā dibināja Reģionu alianse (RA) un Vidzemes partija (VP). LRA pārstāvju sapulcē vēl ir Babītes novada priekšsēdis un RA līderis Andrejs Ence, Valkas novada priekšsēdis Vents Armands Krauklis (VP), Aizkraukles novada vadītājs Leons Līdums (VP), Ozolnieku novada priekšsēdis Dainis Liepiņš (RA), Salacgrīvas novada mērs Dagnis Straubergs (RA). LRA valdes priekšsēdētāja ir Saeimas frakcijas vadītāja Nellija Kleinberga, kura amatā nomainīja Rīgas domnieku Mārtiņu Bondaru. Valdē vēl ir Alūksnes novada vicemērs Aivars Fomins (VP) un Liepājas vicemērs Jānis Vilnītis, kurš pārstāv kustību Liepājnieki.

LRA pārstāvju sapulces vadītājs Gladkins sacīja, ka vienīgi Krauklis nav atbalstījis šo lēmumu. Pārējie par to ir nobalsojuši. LRA sāks sarunas par sadarbības līguma slēgšanu arī ar kustību Liepājnieki un biedrību Latgales spēks, no kuras Saeimā ievēlēts Juris Viļums. Saeimā strādā arī deputāts Ivars Brīvers, kuru pirms iepriekšējām vēlēšanām LRA sarakstā deleģēja Kristīgi demokrātiskā savienība, ar kuru arī bija līgums. LRA gatava sarunām arī ar citiem spēkiem, uzsvēra Gladkins. Viņaprāt, bija svarīgi paziņot skaidru apvienības nostāju, jo atsevišķi biedri jau bija izteikuši savu individuālo viedokli.

Visu ziņu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 18.oktobra, numurā!

 

Top komentāri

Plūdons
P
Kraukļu bars lēnām riņķo virs Saeimas un noskata vietas.
Motorolers
M
Brīnos, gatavi iztērēt baisās summas, lai uzburtu sev kkādu ainiņu, ka varbūt tiks saeimā? Iespējas, ka viņi tiks ir 1 pret 10, un ja arī tiks, sēdēs dziļā opozīcijā, respelktīvi, VARBŪT daži kadri nopirks sev siltas vietiņas, kas notiks ar novadiem, kur viņi tagad strādā...tas jau lai paliek uz viņu sirdsapziņas.
Rolands
R
Tas ir vienkars apbrinojami ar kadu neatlaidibu un varaskari sie bijusie un jaunie alkatigie, zagligie politki raujas pies siles? Tikai problema ta, ka neviens no viniem nav spejigs , nav piemerots darbam sabiedribas, valsts laba. Klasiskais piemers ir zagliga, alkatiga, egoistiska Freibergisa, kurai valsts prezidenta amats bija tik un vienigi tikai, lai si kompleksiem nomakta maita varetu apmierinat savas egoistiskas, alkatigas iegribas un zemiskos instinktus ko vina ari darija uz pilnu klapi. Loti labi ir atmina, kad Latvija uzsakas diskusijas par prezidentu privlegijam un to atcelsanu tad si alkatiga kuce Freibergisa pirma kerca, likumam nav atpakalejosa speka (ja kas, tad sai idiotenei ir jazin aka likumu spienem cilveki), vina bija nobijusies, ka var zaudet kadas privlegijas un sada alkatiga, egoistiska kuce, kura par sliktu darbu sanema loti lielu algu, sanem 3 500 eiro/menesi lielu pensiju + komunistu laiku privlegijas, bija Latvijas prezidents.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas