Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Repšem lieli parādi

Aizvadītā gada laikā Jaunā laika dibinātājs Einars Repše nonācis vēl dziļākos parādos, turklāt pārdevis arī savu vērtspapīru portfeli, informē portāls pietiek.com.

Kā rāda E.Repšes amatpersonas deklarācija, pagājušā gada sākumā viņa oficiālās parādsaistības bija nepilni 902 000 latu, bet pats viņš dolāros, eiro un latos kopā bija aizdevis apmēram 550 000 latu, - tātad kopējais "mīnuss" bija aptuveni 352 000 latu.

Kaut gan aizvadītā gada laikā E.Repše vēl saņēma vērā ņemamo finanšu ministra algu (gadā kopā - virs 22 000 latu), viņš līdz novembra sākumam ir arī izsmēlis savus nelielos uzkrājumus. Vēl pagājušā gada sākumā viņam vērtspapīros un bezskaidrā naudā dažādās valūtās bija nepilni 8000 latu.

Atstājot amatu pagājušā gada novembra sākumā, E.Repšes parādsaistības pieaugušas līdz 923 000 latu, aizdevumi samazinājušies līdz apmēram 545 000 latu, un kopējais "mīnuss" sasniedzis jau aptuveni 378 000 latu.

Kopumā 30 000 latu gada laikā ir iztērēti, un to E.Repšes deklarācijā redzamā daļa ir nepilni 6000 latu - atmaksāta aizdevuma daļa.

Vēl joprojām E.Repšem pieder māja Ikšķilē, trīs īpašumi Kaunatas un Barkavas pagastā, kā arī traktors, Honda CR-V automašīna, divi motocikli un lidaparāts. Kā liecina deklarāciju salīdzinājums, pērn politiķis kopumā iztērējis apmēram 56 000 latu.

Līdz ar to E.Repše, kā rāda viņa decembra beigās iesniegtā amatpersonas deklarācija, finansiāli faktiski pilnībā  kļuvis atkarīgs no tā, kā veiksies viņa un baņķiera Valērija Belokoņa kopējais bizness - AS Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvaldes sabiedrība.

Tiesa, arī šajā jomā, spriežot pēc publiskās informācijas, E.Repše ir atkarīgs no V.Belokoņa labvēlības, jo pats uzņēmums pēdējos divus gadus strādā ar zaudējumiem.

Savā amatpersonas deklarācijā par 2009.gadu E.Repše norādīja, ka no viņa daļējā īpašumā esošās AS Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvaldes sabiedrība 2009.gadā kā ienākumu no īpašuma pārdošanas saņēmis 148 000 eiro. Šajā pašā deklarācijā norādīts, ka tieši šādu summu amatpersona ieguvusi darījumā, pārdodot B&R Global One fonda daļas.

Taču E.Repšes 2008.gada amatpersonas deklarācijā nav norādīts, ka viņa īpašumā 2008.gada beigās vispār būtu bijušas šādas B&R Global One fonda daļas. Savukārt E.Repšes 2009.gada amatpersonas deklarācijā nav norādīts, ka viņš 2009.gadā pirms šādu daļu pārdošanas tās būtu iegādājies.

Līdz ar to no abām deklarācijām izriet, ka E.Repše par viņam nepiederošu vai oficiāli nedeklarētu B&R Global One fonda daļu pārdošanu saņēmis iespaidīgu summu - 148 000 eiro. Turklāt šī summa neatbilst ne AS Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvaldes sabiedrība oficiālajam darbības pārskatam par 2009.gadu, ne oficiālajiem datiem par E.Repšes ieguldījumu šajā uzņēmumā.

Kā rāda Uzņēmumu reģistra dati, E.Repšes ieguldījums šajā uzņēmējsabiedrībā ir bijis tikai 90 000 latu (nepilni 130 000 eiro). Turklāt pēdējos divos gados šī sabiedrība ir nevis pelnījusi, kas dotu pamatu daļas pārdot ar peļņu, bet gan cietusi zaudējumus - 71 622 latus 2008.gadā un 1706 latus 2009.gadā. Uzņēmuma kapitāls un rezerves 2009.gada beigās ir bijuši tikai 118 701 lats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas