Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Riekstiņš pagaidām skaidri neatbild, vai varētu palikt valdībā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uz jautājumu, vai vēl kādam Tautas partijas (TP) ministram varētu piedāvāt palikt valdībā, šodien atbildēja, ka «nekādas šāda veida sarunas nenotiek». Savukārt viņa partijas biedri izteikušies, ka izvērtēs iespēju amatā aicināt arī ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP).

V.Dombrovskis izteica gandarījumu, ka kultūras ministrs Ints Dālderis nolēmis palikt amatā, jo viņš labi pārzinot nozari. Premjers arī apstiprināja, ka dažu opozīcijas partiju deputāti tiks uzrunāti arī individuāli, lai nodrošinātu valdībai atbalstu. Uz lūgumu pateikt, kuri konkrēti tiks uzrunāti, V.Dombrovskis teica, ka «konsultāciju spektrs ir plašs».

To, ka partija Jaunais laiks izvērtēs iespēju aicināt arī M.Riekstiņu palikt šīs jomas vadībā un neiesniegt lūgumu par atcelšanu no amata, aģentūrai BNS atzina JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Viņa atzinusi, ka ar M.Riekstiņa iespējamo aicināšanu saglabāt amatu situācija esot komplicētāka nekā ar I.Dāldera palikšanu amatā.

Arī ekonomikas ministrs un JL valdes loceklis Artis Kampars piektdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes pauda cerību, ka vēl kāds TP ministrs varētu palikt amatā, vienlaikus ļoti atzinīgi novērtējot M.Riekstiņa darbu Ārlietu ministrijas vadībā.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš varētu pieņemt piedāvājumu palikt valdībā, M.Riekstiņš telefona īsziņā no ārzemēm, kur atrodas atvaļinājumā, Dienai atbildēja: "Uz teorētiskiem jautājumiem teorētiskas atbildes neesmu paradis sniegt".

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas