Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Riekstiņš palikšanu amatā līdz vēlēšanām vērtē kā “teorētisku konstrukciju”

Premjers ir pieņēmis manu demisijas rakstu, tāpēc man ir grūti iedomāties situāciju, ka es varētu palikt amatā līdz Saeimas vēlēšanām, _Latvijas Radio _šorīt sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP). M.Riekstiņu amatā pirmdien aicinājusi palikt LPP/LC.

"Man grūti iedomāties kombināciju, kā var ilgstošā periodā savienot situāciju, kad ministrs ir opozīcijā esošā partijā, un pilda pienākumus. Tā ir teorētiska konstrukcija. Tas, ko varu pateikt šodien, es premjera izteikto lūgumu esmu pieņēmis [turpināt darbu līdz jauna ministra apstiprināšanai], fokusējos uz darbu, kas ir manas kompetences ietvaros."

Šobrīd viss esot premjera rokās. M.Riekstiņš uzskata, ka nevajadzētu vilcināties ar rīcībspējīga kabineta noformēšanu. Tautas partija atbalstīšot cilvēku, kas būs profesionālis un "spēs ķerties uzreiz darbam klāt, bez ieskriešanās perioda".

"Svarīgi ir šeit nevilcināties, jo gan diplomātiskais dienests, gan ārvalstu partneri vēlas skaidrību. Man ir grūti iedomāties, ka šāda situācija var vilkties ilgu laika periodu. Vēlētos skaidrību redzēt pietiekami ātri," radio intervijā teica ārlietu ministrs.

Jau ziņojām, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien sāks konsultācijas par ministru amata kandidātiem. Vispirms sarunas notiks apvienībā Vienotība un ar pārējiem valdības koalīcijas partneriem – ZZS un TB/LNNK. Šobrīd valdībā vakanti ir veselības, tieslietu un ārlietu ministru amati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas