Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rimšēviča atalgojums šogad samazināts par 25%

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča atalgojums šogad samazināts par 25%, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Bankas preses sekretāra vietnieks Kristaps Otersons.

"Rimšēviča atalgojums šogad ir samazināts par 25% - līdzīgi kā padomes un valdes locekļiem -, bet precīzi atalgojuma skaitļi līdz latam būs saskaitāmi tad, kad paies gads ar pilnu darba un ienākumu ciklu: tas ietver vai var ietvert atvaļinājumu, bezalgas atvaļinājumu, iespējamu tālāku atalgojuma samazināšanu, apdrošināšanu, slimošanu," teica Otersons.

Viņš arī atzina, ka atalgojums Latvijas Bankā ir saistīts ar atalgojuma tendencēm finanšu tirgū, kas ļauj sekmīgi pildīt bankai noteiktos uzdevumus. "Ņemot vērā atalgojuma pārmaiņas tirgū un solidarizējoties ar valsts institūcijām, atalgojums Latvijas Bankā kopš gada sākuma kopumā tika samazināts par 15%. Papildus tam Latvijas Bankas padome pieņēmusi vairākus lēmumus par tālāku padomes un valdes locekļu atalgojuma samazinājumu," pastāstīja Otersons.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rimšēvičs 2008.gadā algā, prēmijās un pabalstos Latvijas Bankā saņēma 126,5 tūkstošus latu jeb vidēji 10,5 tūkstošus latu mēnesī. Kopumā Rimšēvičs pērn nopelnīja 130,3 tūkstošus latu, jo papildu ienākumus viņam nodrošināja procenti no depozītiem.

Salīdzinājumā, piemēram, ar Igaunijas centrālās bankas prezidenta Andresa Lipstoka atalgojumu, Rimšēviča alga pērn bijusi aptuveni divas reizes lielāka. Lipstoks pagājušajā gadā bija visaugstāk atalgotais Igaunijas ierēdnis un pelnīja 111 tūkstošus kronu (4995 latus) mēnesī.

Latvijas Banka ir Latvijas centrālā banka. Tā ir viena no svarīgākajām valsts iestādēm un veic likumā noteiktus tautsaimnieciskus uzdevumus. Latvijas Bankas darbības galvenais mērķis ir, īstenojot naudas politiku, regulēt naudas daudzumu apgrozībā, lai saglabātu cenu stabilitāti valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas