Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rimšēvičs: Pasakiet, kā samazināsiet nākamgad 400 miljonus latu!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
K
K
Paziņo pats, gnīda, ka atdosi savu un savas bandas ( LB) algu !
milda
m
varbut beidzot pajautajiet KAA NOPELNIIT??!!! ne tikai griezt un griezt.
nauda ir
n
Nu lai tak musu kampejmiljonari samet! Izzaga valsti, tagad lai tai palidz! Citadi pasiem driz bus bistami pa ielam staigat!
ddt
d
200 miljonus varēs atgūt ar sazagtā ekspropriāciju. Pārējais katorgas darbi Daugavas kanāla rakšana.
Kuiļu Žanis
K
No Tavējiem TP vai LPP kaut ko sagaidīt, izņemot gaisa maitāšanu, ir vēl bezcerīgāk!
slepenpadomnieks
s
Iesaku samazināt atalgojumus visu veidu padomniekiem, un maksāt tikai par sniegtajājām konsultācijām!
DD1
D
Sāc, Rimševic, ar sevi, savu kantori un "fuktuku",- Jūs mums ļooooti dārgi izmaksājat, bet jēgas stipri pamaz, vienīgi numismāti jaunas monētiņas dabū.
kur nemt naudu
k
Tikai Flikam atstat 26 tukstosus menesi ; )
kur nemt naudu
k
1)Samazinat visas tukstosu algas lidz 1000 ls menesi! Un bus visi vajadzigie miljoni. Nevar sanemt tukstosus bankrotejusa valstii. 2) aplikt pilis ar lielaku nekustamaa ipasuma nodokli. No nabagiem vairs nevar panemt, jo viss jau ir panemts. Tagad atlicis griezt tikai no resnaa gala. Ja kersies vel klat nabagiem, situacija Latvijaa klus bistama.
ingvers
i
ko tas slimais streso, muld kā sakņu bāzes krāvējs, kas to pašu jau mēnesi kladzina.
vurr vurr
v
Paralēli samazināšanām un valsts pārvaldes "tīrīšanai" un ierēdņu pasludināšanai par "sociāli nevēlamiem" paralēli ir nepieciešamas 2 būtiskas reformas- progresīvā nodokļa ieviešana un eksportspējīgajām nozarēm esošo nodokļu atvieglošana. Mums naudiņa iekšā jāpumpē, lai būtu,ko kasīt. Vāroties te, katlā iekšā, jēgas nav nekādas. Naudas ir tik, cik viņas ir. Savukārt visiem, kas gaužas, ka ir slikti, ir jādomā, ko viņš var radīt/ražot, ko var mainīt, un darīt to, lai nebūtu jāsēž uz bezdarbnieka pabalsta. Ja ir rokas, kājas un galva (tb- cilvēks ir vesels), tad ir jāspēj sev nopelnīt iztika. Kaut ar lāpstu laukos, rokot sev dārzu.
Clash
C
Kāpēc uzreiz samazināsim? Kā palielināsim ieņēmumus Rimševica kungs?
vurr vurr
v
Interesanti, kura valsts iestāde ražo šprotes?.... Kazi, būs jāaiziet uz zemkopības ministriju, vai? Tev škiet, ka labāk būtu visu nodot privātajās rokās, par ko ir skaidrs, ka tās būs valdošajai kliķei draudzīgas un pēc tam nesaudzīgi "drā...īs" tautu- ar paceltiem enegro tarifiem , gži u. tml.? paldies, man pietiek jau tagad. Kamēr nav izveidots regulējums, kurā lielie gandrīz- vai monopoluzņēmumi var darīt, ko grib, tos būtu lietderīgi paturērt valsts pārziņā, vnk atsakot dotācijas un pasakot, cik tiem jānopelna un kā.
skolotaja
s
NEO jau skaidri paradija ka var ietaupit ,uz so iestazu algam.Gan jau bus vel!Vai to valdiba nezinaja,ja jau tadas summas bija VIDa deklaretas?Vajag redzigak pavertet-vai attiecigais darbs atbilst apmaksai?Tad jau bez skolotajiem atradis vel.
ciniķis
c
Nu, nu, lielākais cirks vēl priekšā. Visa valsts pārvalde ar visām ierēdņu algā, papīru, transportu un nekustamo īpašumu īri gadā izmaksā tikai 138 miljonus. Tā, ka pat, ja piemēro 100% "restrukturizāciju" t.i. atlaiž visus - policiju, tiesu prokuratūru, VIDu, VSAA, Inspekcijas, ministriju centrālos aparātus atstājot tikai pa vienam ministram katrā nozarē, 400 miljonus ietaupīt nav iespējams!!!!! Maksimālā ietaupītā summa likvidējot valsts pārvaldi ir 138 miljoni!!! Tā, ka par algām varat necepties, vienīgais, ko var izdarīt - valsts pārvaldi var atstāt uz 100-150 Ls algām, tā ietaupot kādus 50 miljonus. Griezieni ir iespējami sociālajā budžetā ( kopējais apjoms 1,5 miljardi), medicīnā ( 335 miljoni), Izglītībā ( ap 300 miljoni), ES līdzfinansējumam un valsts parāda apkalpošana - 444 miljoni). Tas savukārt, nozīmē sociālo pabalstu griešanu līdz apmēriem - 1-10 Ls ( bezdarbniekiem), pensijas ( līdz 50 Ls pensionāriem), vēl pusi skolu un slimnīcu likvidāciju un personāla atalgojuma samazināšanu līdz 50 Ls mēnesī. Tad, varbūt, var ietaupīt kādus 300 miljonus. Pacelt nodokļus?! Kurus?! PVN, Sociālo? NĪ? Nu, nu, es gribētu redzēt, kā ekonomika funkcionēs ar 25% PVNu, 35% sociālo, un 10% NĪ nodokli. Es domāju - droši varata atslābināties - 400-500 miljonus ietaupījuma bez sociālās sistēmas un ekonomikas sabrukuma sakasīt nav iespējams!!!!! Tas nozīmē, ka jau gada vidū sāksies nākaimais sarunu raunds par aizdevuma nosacījuma mīkstināšanu, mazāku budžeta samazinājumu un lielāku budžeta deficītu. Iepriekšējais memorands pēc būtības ir kāda fantāzijas lidojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas