Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rimšēvičs: valdības atkāpšanās no solījumiem kaitēs ekonomikai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
es
e
Ko var nemties par to algu, laikam te skauz, pasi sava dzive kaut ko sasniedziet, un beidziet cepties. Man, piemeram, Rimsevics patik, un butiba man vienalga kada vinam alga, galvenais, ka lats ir stabils. Bet, tas jau letinu stila, sedet kompi, un skaitit cita naudu!
stulbums
s
Nu cik ilgi līdīs d..sā tiem almunaniem un citiem šlipsainajiem ārzemes švaukstiem, kuri svešu piķi pārdala? Kamēr aizgriezīs skābekli pa visam, kamēr te apsprāgs puse cilvēku un dzīvi palikušie aizbrauks? Ja jau ir tik gudri un redz, ka jamie nespēj tās rekonstrukcijas izvest pietiekošā ātrumā un kvalitātē nepārgriežot rīkli paši savai Tautai, tad lai nāk un sakārto to bardaku. Taču tas jau nav viņu uzdevums. Viņu uzdevums mūs ir iemācīt pārtikt no saujas auzu dienā un tad te būvēt savus koncernus uz vergu darba spēka rēķina.
Skumji,
S
ka Rimšēvičam tik nenormāli liela alga no nodokļu maksātāju līdzekļiem par tukšu pļāpāšanu..
reality
r
Cik var karināt - da cik ilgi ļaus ''karināt'', tik arī karinās ! Virtuālā ekonomikas vadīšāna uz aizņemšanās vai nodokļu izsišanas bāzes var turpināties vēl ilgi, ilgi....
ciniķis
c
cik var karināt sabiedrībai makaronus uz ausīm nepartraukti deklamējot tās glupās mantras par investoru uzticību, kredītreitingiem u.c., kas panākama caur to, ka valdība apgriezīšot budžetu, palielināšot nodokļus, ieviesīšot jaunus u.c. murgus, kas bija minēti tajā vienošanās tekstā. Un tauta pavelkās. Bet varbūt ir jāsāk domāt? Ok., es esmu investors. Kas mani interesē? Cik šajā valstī algas saņem ierēdņi, skolotāji un ārsti un par cik ir samazināts budžets? Da man pie kājas, cik šaja valstī no IKP saņem valsts aparāts, mani interesē tikai tas, vai ieguldot šeit naudu es to atgūšu un nopelnīšu, viss pārejais, jebkuram investoram ir pie vienas vietas. Labi, es tagad kā investors kaut ko gribu pelnīt, ok., davai, es aizsūtu savus spečukus izpētīt, kāda te ir vide un vai te varēs pelnīt. Spečuki atnāk, izpēta un saka, vecīt -, tas ir beigts numurs, iekšējā tirgū tu neko nenopelnīsi, pirmkārt, astronomisks PVNs, otrkārt, maksātspējīgā pieprasījuma te nav un nebūs, te būs tikai bankroti un nabadzība. Labi, tad naivāks investors saka - bet varbūt te var uzbliezt kādu ražotni un kaut ko ražot ārzemēm? Bet, reālisti saka - tu ko? Galvu esi saspiedis? Tu paskaties uz valūtas kursu un parēķini cik reizes tev būs dārgāka ražošana, kā piemēram, Polijā, vēl tu paskaties uz gaidāmajiem lēmumiem, tūlīt te ieviesīs paaugstinātu zemes nodokli un NĪ nodokli, parēķini cik izmaksās tavs produkts, pat, ja tu tam latvietim maksāsi 50 latus mēnesī un kurā tirgū tu ar tādu cenu iesi konkurēt? Invesrors pakasa pakausi un nodomā - tik tiešām, kāda hrena pēc, kaut ko investēt Latvijā? Šajā parādu nomocītajā un korupmētajā valstiņā ar visai dīvainu "attīstības" vīziju. Viņi laikam mani par muļķi uzskata, stāstīdami, ka samazinot ierēdņu algas mans bizness aizies uz urrā. Kaut kādu sviestu viņi dzen no sērijas - lidoja divas zosis viena zaļa, otra uz ziemeļiem.
Kino
K
Kursss ir sliiimmms ?
lno
l
Apskaties vispirms uz nodokļu sistēmu citās Eiropas valstīs. ___________________________________ Vispirms vajadzētu iekasēt esošos nodokļus un tikai pēc tam domāt par jauniem /es šeit nerunāju par NĪ nodokli, kuru, protams, jāievieš/. Tomēr nevar darīt tā, ka cietēji ir masātāji, bet nemaksātāji zirgā.
Clash
C
NĪN uz dzīvojamo platību bija jābūt vismaz sākot ar 1993.gadu, tad mēs nekad nebūtu piedzīvojuši sādsu NĪ burbuli un to finansšu krahu, kas tagad iestājies. Nav nozīmes tam ko mēs iekasējam vai neiekasējam ar šādu nodokli, tas ir nodoklis, kas neļauj pārkārst ekonomikai neauglīgā NĪ ekonomikā, kad investīcijas, kredīti tiek novirzīti tikai šai neeksportējošai nozarei, kas ievelk namsaimniecības bezjēdzīgos NĪ kredītos, un visbeidzot, kad tiek būvēti arhitektūras bezgaumības paraugi ar n-tiem tornīšiem un arkām, liekām platībām, kas prasa papildus energoresursus to uzturēšanai, palielina importu utt.
Antons
A
Ar nekustamā īpašuma nodokli izskatās pēc reālas sabotāžas no Finansu ministrijas puses. Vispirms, iespējams ar apdomu, uztaisa kaut kādu baismīgu variantu, ar ko pāris nedēļas biedē visu Latvijas sabiedrību. Un beigās pasaka - nu ja, tā kā nekas tāds neies cauri un būs kontrproduktīvs, tad nevienojāmies vispār par neko. Murgi kaut kādi.
Antons
A
Redz, kur Godmanis pareizi visu pasaka par samazinājumiem budžetā: Intervijā laikrakstam "Telegraf" Godmanis skaidro, ka Eiropas komisijai ir iemesls neuzticēties Latvijai. Tas, ka Saeima nolēma neieviest nekustamā īpašuma nodokli, ir slikts signāls. Aizdevējiem atkal būs iemesls paziņot, ka mēs nepildām savas saistības, skaidro Godmanis. Viņš uzskata, ka ar aizdevējiem jārunā par aizdevuma nosacījumu mīkstināšanu. Ja šis gads tiks noslēgts ar 8% budžeta deficītu, tad Latvijai apmēram 250 miljoni latu ir rezervē. Tas savukārt nozīmējot, ka 2010.gada budžetā nepieciešams nevis 450 miljonu latu samazinājums, bet tikai 200 miljonu latu samazinājums.
rinķī apkārt
r
tas grābeklis par kuru Rimševics runā ir ieslēpts NĪN. Būtu peiņemts šis nodoklis 0,2% līmenī, šobrīd nebūtu nekāda stresa, jo normālu cilvēku šāds nodoklis nenogalina. Oranžo nogalina.. Tas visiem ir skaidrs un viņiem pašiem arī. Nu tad rauj sev līdz visu valsti
nn
n
vaina ir GAN valdibas politikaa, GAN centraalaas bankas monetaarajaa nepolitikaa.. visi tevis nosauktie pasakumi butu sargajusi latviju no neveseligas "izaugsmes" un tai sekojosas kriizes.. "..varēja latu piesaistīt pie euro ar koridoru 15%, tad treknajos gados lata kurss būtu pieaudzis, bet tagad krities. Varēja ieviest NĪ nodokli, aplikt ar nodokli spekulācijas..."
Antons
A
gan progresīvo ienākuma nodokli. __________________________ Kā tad, lai uzņēmēji kļūtu vēl konkurentnespējīgāki:) xxx Attiecībā pret ko nekonkurētspējīgāki? Apskaties vispirms uz nodokļu sistēmu citās Eiropas valstīs.
nn
n
STABILA, ILGTSPEJIGA izaugsme !! .... piesaistot kursu EUR, izaugsme var but STABILA tikai ar vaacijas izaugsmes aatrumu... bet mums jau patiik ekstreemi --- vienu gadu +10%, citu gadu -18%, ka tikai lats stabils...
lno
l
gan progresīvo ienākuma nodokli. __________________________ Kā tad, lai uzņēmēji kļūtu vēl konkurentnespējīgāki:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas