Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rosļikovs mudina ZZS pildīt priekšvēlēšanu solījumus un atteikties no sadarbības ar JV

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) būtu jāpilda priekšvēlēšanu laikā dotie solījumi, tāpēc atsakoties no sadarbības ar Jauno vienotību (JV), uzskata partijas Stabilitātei līderis Aleksejs Rosļikovs.

Viņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda uzskatu, ka "[Valsts prezidentam] Edgaram [Rinkēvičam] tagad ir ārkārtīgi svarīgi būt uzmanības centrā un atstāt labu iespaidu uz vēlētājiem", tāpēc "Stabilitātei" centīsies izmantot sarunu ar viņu kā iespēju, lai pārrunātu "patiešām aktuālas lietas" - komunālos rēķinus, cenas veikalos, kā arī to, "kāda ir Edgara [Rinkēviča] nostāja attiecībā uz to, ka varbūt beidzot pārstāt nominēt JV".

"Stabilitātei" neesot svarīgi, vai tā būs valdībā - tai esot nozīmīgi, lai valdība būtu par cilvēkiem, apgalvoja politiķis, piebilstot, ka JV valdības centrā nenozīmēšot Latvijas attīstību.

Rosļikovs atgādināja, ka ZZS pirms vēlēšanām solīja iet pret JV un ka ZZS būs savs premjers - Aivars Lembergs. Tāpēc Rosļikovs aicina ZZS atteikties no sadarbības ar JV un veidot valdību pašiem, tādējādi pildot vēlētājiem dotos solījumus.

Runājot par iespēju "Stabilitātei" atbalstīt topošās valdības lēmumus, vienlaikus esot opozīcijā, deputāts uzsvēra, ka, lai varētu rēķināties ar partijas atbalstu", "Vienotība" nedrīkst būt nākamajā koalīcijā. Tikmēr ar citām partijām "Stabilitātei" neesot ļoti dziļu domstarpību, kas ļaušot atbalstīt noteiktus koalīcijas piedāvājumus. "Pat ar nacionāļiem, ja vien partija atstās savu mākslīgo cīņu ar krieviem, kas ir absolūtais idiotisms, bet paliks pie programmas, ka Latvijai svarīgākais ir ekonomika," pauda politiķis.

Kā ziņots, turpinoties darbam pie jaunas valdības izveides, Rinkēvičs šodien turpinās tikties ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām.

Rīgas pilī plkst.10 Rinkēvičam paredzēta tikšanās ar Nacionālās apvienības (NA) Saeimas pārstāvjiem, plkst.11 - ar partiju "Progresīvie", plkst.13 - ar partiju "Stabilitātei!", bet plkst.14 - ar partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pārstāvjiem parlamentā.

Pirmdien Valsts prezidents tikās ar partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partiju apvienības "Apvienotais saraksts" (AS) Saeimas pārstāvjiem.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas. NA jau paziņojusi, ka nestrādās vienā valdībā ar "Progresīvajiem"

Partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un LPV - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas