Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rosļikovs valdības veidošanas procesu vērtē negatīvi

Partijas Stabilitātei! līderis Aleksejs Rosļikovs līdzšinējo valdības veidošanas procesu vērtē negatīvi, liecina politiķa paustais sarunā ar aģentūru LETA.

Viņa skatījumā koalīcijas veidošanā nekāda progresa nav. "Diemžēl jau divas nedēļas valdības veidošana diezgan nopietni "buksējas"," sacīja Rosļikovs.

"Vienīgā iespēja, kuru Kariņa kungs ir atradis, lai vismaz kaut kādu cerību sev dotu, ir jauna ministra amata izveide, kas manā skatījumā ir diezgan neloģiski esošajai situācijai, kad vajag "savilkt jostas ciešāk"," savu nostāju skaidroja politiķis.

Pēc viņa prognozēm par tālāko valdības veidošanas sarunu gaitu, Nacionālā apvienība, "Apvienotais saraksts" un "Jaunā vienotība" atradīšot kopīgu valodu. "Bet diez vai viņi gribētu veidot normālu, demokrātiskajai pasaulei atbilstošu koalīciju, kurā iesaistītos visas ievēlētās partijas," pauda Rosļikovs. "Tieksme tikt pie varas, nevis izpildīt cilvēkiem dotos solījumus, ir tik milzīga, ka galu galā tie trīs veidojumi gan jau galu galā atradīs kopīgu valodu," sacīja topošais parlamentārietis.

Vaicāts par viņa skatījumu attiecībā uz "Progresīvo" iekļūšanu koalīcijā, "Stabilitātei!" līderis pauda, ka partija, visticamāk, būs kā neformāls koalīcijas sabiedrotais bez amata valdībā.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits pilnvaroja "Jaunās vienotības" (JV) līderi Krišjāni Kariņu sākt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, AS, NA un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas