Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saeima uzdod Kučinskim iesniegt ziņojumu par OIK ieviesējiem

Saeima trešdien uzdevuma Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) mēneša laikā iesniegt parlamentā ziņojumu arī par elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) ieviešanas atbildīgajām personām.

Attiecīgu lēmumprojektu Saeimā bija iesnieguši Latvijas Reģionu apvienību pārstāvošie deputāti Edvards Smiltēns, Nellija Kleinberga, Silvija Šimfa, Juris Viļums, Inga Bite, Mārtiņš Šics, Arvīds Platpers, Varis Krūmiņš, Jānis Ruks un Rihards Melgailis.

Saeima Kučinskim uzdevusi ziņojumā ietvert pārskatu par OIK ieviešanas hronoloģiju kopš 2007.gada, norādot gan to, kādi lēmumi un kurā laikā tika pieņemti, gan konkrētas personas, kas šos lēmumus pieņēmušas.

Premjeram uzdots norādīt arī tās personas, kuras parakstījušas uzņēmumiem izsniegtās atļaujas pārdot saražoto elektroenerģiju obligātajā iepirkumā.

Parlaments šo lēmumu pieņēmis ar mērķi nodrošināt caurspīdīgumu un atklāt sabiedrībai OIK ieviešanas hronoloģiju un atbildīgās personas, kuras pieņēma lēmumus OIK ieviešanā un licenču izsniegšanā, teikts tā pamatojumā.

Kā ziņots, OIK skandāla dēļ jau pērn aktualizējās jautājums par šīs sistēmas darbības pamatotību.

Pašlaik šo jautājumu skata valdības augsta līmeņa darba grupa, kas elektroenerģijas obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai izstrādājusi 15 potenciālos instrumentus OIK sistēmas atcelšanai. Ekonomikas ministrijā norāda, ka pašlaik sākta rūpīga šo potenciālo instrumentu analīze, lai rastu labāko risinājumu obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai, vienlaikus maksimāli samazinot tiesvedību risku.

Top komentāri

Gerda
G
Latvijas iedzivotajiem ir jazina visi vardi, uzvardi un ienemamie amati kadus ir ienemusi izdzimteni, kuri izveidoja so banditu, laupitaju sistemu OIK. Ja kas, tad Latvija nav speka neviens likums, kurs piespiedu karta pateretajiem liek kaut ko pirkt, jo tas ir pretruna ar ES likumiem un tiesibu normam, tikai Latvijas debilie, idiotiskie politiki, prokurori, tiesnesi to nespej saprast.
reptilis
r
Vispār,nacionālā valstī visi gadsimtu gaitā ir ""sakausēti""ar kultūru...valodu...reliģiju...atieksmi pret darbu...apkārtējiem cilvēkiem...pat radniecību ....un netikumiem arī. Faktiski nacionāla valsts ir jāuztver,kā liela ģimene.....un iedomājieties - ģimenē zog! Tas ir sāpīgāk nekā ,ja Jūs aplaupa kaimiņu laupītājs vai zaglis...,bet savējie...tas ir sāpīgi!
Cepums
C
vienreiz stiprs gājiens. Tālāk apsūdzēt noziedzīgā nodarījumā, ietupināt dažus un OIK atcelt, jo nodibināts nelikumīgi. ;) easy Ja jau par praktiski godīgu digitālo tv var čakarēt cilvēkus tad šeit jau nu pelnīti. Kampars var sākt žāvēt sausiņus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas