Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saeimas Ētikas komisija Dombravu un Dzintaru neatzīst par vainīgiem deputātu ētikas kodeksa pārkāpšanā

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums šodien balsojumā noraidīja priekšlikumu atzīt, ka deputāti Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) un Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) ar savu rīcību 16.marta pasākumu laikā būtu pārkāpuši deputātu ētikas kodeksu.Sūdzību par abiem deputātiem bija iesniedzis deputāts Nikolajs Kabanovs (SC).

Par to, lai atzītu, ka Dombrava pārkāpis trīs ētikas kodeksa pantus un Dzintars pārkāpis vienu ētikas kodeksa pantu, "par" balsoja Vitālijs Orlovs (SC), bet pret bija Janīna Kursīte-Pakule (V), Gunārs Igaunis (RP) un neatkarīgais deputāts Gunārs Rusiņš. Dzintars, kurš arī ir Ētikas komisijas loceklis, balsojumā nepiedalījās.

Kā ziņots, Kabanovs iesniegumā norādīja, ka Dzintars un Dombrava, piedalīdamies Leģionāru dienas pasākumos pie Brīvības pieminekļa, mēģināja graut sabiedrisko kārtību un konfrontēt ar citiem pasākuma dalībniekiem, kuru aktivitātes bija likuma noteiktā kārtībā saskaņotas un notika saskaņā ar likumu.

Kabanovs atzīmēja, ka Dombrava izrādīja pretestību policijas darbiniekiem, kā arī publiski izteica draudus policistam saistībā ar policijas darbinieka turpmāko atrašanos amatā. Šāds izteiciens ir uztverams kā draudi ļaunprātīgi izmantot savas dienesta pilnvaras, vēršoties pret policistu, kurš godprātīgi pildīja savus pienākumus, uzskata apvienības "Saskaņas centrs" deputāts. Viņš norādīja, ka Dombrava un Dzintars ir rupji pārkāpuši vairākus Saeimas deputātu ētikas kodeksa pantus, tāpēc politiķis lūdza ierosināt ētikas kodeksa pārkāpuma lietu par abu parlamentāriešu rīcību.

Dažādās interneta vietnēs pieejamos videomateriālos par 16.marta pasākumu redzams un dzirdams, ka Dombrava sacīja: "Atkāpies vai nestrādāsi!" policistam, kurš centās apturēt deputāta konfrontāciju ar līdzās notiekošā "Apvienības pret nacismu" rīkotā pasākuma dalībniekiem.

Dombrava ir atzinis, ka nelepojoties ar to, ko viņš "emocijās" pateicis policistam 16.marta leģionāru piemiņas pasākuma laikā pie Brīvības pieminekļa. Vienlaikus Dombrava uzsvēra, ka "Apvienības pret nacismu" rīcība pie Brīvības pieminekļa, skaļi atskaņojot mūziku un runas, bija latviešu leģionāru klaja zaimošana un tā netika novērsta.

Savukārt Dzintars žurnālistiem iepriekš sacīja, ka konkrētam deputātam ir jāuzņemas atbildība par saviem izteikumiem attiecībā uz policijas darbiniekiem 16.marta pasākuma laikā, jo tas nav pieļaujami.

Dzintars iepriekš Ētikas komisijas sēdē uzsvēra, ka attiecībā uz savu rīcību - ja būtu nepieciešams, viņš rīkotos tāpat, jo ir nepieciešams aizstāvēt vecus karavīrus, kam šā gada 16.marts varētu būt pēdējā iespēja, lai pieminētu kritušos cīņu biedrus. Viņš akcentēja, ka 16.martā nevērsa nevienu naidīgu izteikumu pret policistiem un neuzsvēra, ka būtu deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas