Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Saeimas opozīcija pieprasa Kamparam skaidrot datu noplūdi tautas skaitīšanas laikā

Saeimas opozīcijas deputāti ceturtdien Saeimas prezidijam iesniedza pieprasījumu, kurā lūdza ekonomikas ministram Artim Kamparam skaidrot datu noplūdi tautas skaitīšanas laikā, portālu Diena.lv informēja partiju apvienības Par Labu Latviju (PLL) frakcijas pārstāve Sarmīte Kolāte.

“Jāatgādina, ka deputātu pieprasījums var pāraugt demisijas pieprasījumā ministram,” PLL viedokli pauda S.Kolāte.

Opozīcijas deputāti norādīja, ka ekonomikas ministram un citiem ierēdņiem bija pietiekami ilgs laiks, lai sagatavotos tautas skaitīšanai atrastu piemērotākos risinājumus personas datu aizsardzībai, tomēr “jau pirmajās tautas skaitīšanas dienās ir atklājušās būtiskas problēmas – iedzīvotājiem, kas tautas skaitīšanai autorizējušies, izmantojot pases datus, nav nodrošināta personas datu drošība”.

Deputāti vēlas zināt, kāda ir A.Kampara vadītas ministrijas atbildība par sagatavošanos tautas skaitīšanai, tai skaitā, izvēloties piemērotākos tehniskos risinājumus. Deputātus interesē, kā tieši ekonomikas ministrs ir iesaistījies nozīmīgā statistikas projekta sagatavošanā un pārraudzībā.

Opozīcija lūgusi ministru skaidrot, kura institūcija ir atbildīga par drošības pasākumu izstrādi un nodrošināšanu, lai iedzīvotāju personas dati tiktu pienācīgi aizsargāti un netiktu izpausti trešajām personām.

Jau ziņots, ka Datu valsts inspekcija (DVI) secinājusi, ka, nodrošinot iespēju tautas skaitīšanas anketu internetā aizpildīt, norādot personas kodu un pases numuru, Centrālās statistikas pārvaldes rīcībā esošie fizisko personu dati var tikt nodoti trešajām personām bez tiesiska pamata, tādējādi netiek ievērotas Fizisko personu datu aizsardzības likuma normas.

Kā vēstīts, DVI pagaidām apturējusi iespēju piedalīties tautas skaitīšanā internetā, izmantojot personas kodu un pases numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas