Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sākas kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām

Kamēr valdībā pārstāvētā Reformu partija vēl spriež, vai piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās ar atsevišķu sarakstu, sabiedrībā maz zināmā partija Suverenitāte trešdien no rīta jau ieradīsies Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) ar savu kandidātu sarakstu. Dienu vēlāk savus pretendentus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām plāno pieteikt Nacionālā apvienība _Visu Latvijai!-_TB/LNNK, informēja partijas ģenerālsekretārs Aigars Lūsis. Kandidātu sarakstu iesniegšana notiks no 5. līdz 20. martam. EP vēlēšanas paredzētas 24. maijā.

CVK kandidātu sarakstu iesniegšanas sistēmā redzams, ka bez diviem minētajiem politiskajiem spēkiem sarakstus vēl gatavo Zaļo un Zemnieku savienība, Vienotība, Latvijas Sociālistiskā partija, LSDSP, partija Saskaņa un Atdzimšanas partija, otrdien Dienu informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa. Lai pretendētu uz vietām EP, politiskajiem spēkiem ir jāiesniedz saraksts, kurā ir ne vairāk kā 16 kandidātu. Partijām jāiemaksā arī drošības nauda 1400 eiro, ko saņems atpakaļ tie spēki, kuri būs ieguvuši vismaz vienu vietu. Jau ziņots, ka Vienotības saraksta līderis ir bijušais premjers Valdis Dombrovskis, VL-TB/LNNK - EP deputāts Roberts Zīle, Zaļo un Zemnieku savienības - Saeimas deputāts Andris Bērziņš, partijas Saskaņa - Saeimas deputāts Boriss Cilēvičs, Latvijas Sociālistiskās partijas - EP deputāts Alfrēds Rubiks.

Vēl nevar prognozēt, cik partiju piedalīsies cīņā par Latvijai paredzētajām astoņām vietām EP, jo tām vēl ir laiks sagatavoties sarakstu iesniegšanai. Tikai ceturtdien lēmumu pieņems arī Saeimā un valdībā pārstāvētā Reformu partija, kura gaida bijušā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta lēmumu. Neoficiāli zināms, ka viņš vēlējies noskaidrot vēlētāju attieksmi ar sociologu palīdzību, taču sarunā ar Dienu Pavļuts atteicās no jebkādiem komentāriem līdz ceturtdien paredzētajai valdes sēdei. 

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Sākas kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām trešdienas, 5.marta, laikraksta Diena 6.-7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas