Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

SC līderi gaida Ādamsona paskaidrojumus

Saskaņas centra (SC) pārstāvim Jānim Ādamsonam pirmdien būs jāpaskaidro savi izteikumi, kas izraisījuši nosodījumu par cilvēku dalīšanu rasēs un tautībās un no kuriem norobežojusies arī viņa pārstāvētā apvienība.

SC līderis un premjera amatam izvirzītais Jānis Urbanovičs ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka tikko uzzinājis par Ādamsona izteikumiem, taču viņš pagaidām atteicās izteikties, kādas sekas tam varētu būt.

"Izplatīju savu viedokli, lai nedomā, ka šādi, maigi izsakoties, neveikli formulējumi ir mūsu partijas nostāja," norādīja Urbanovičs.

Ar Ādamsonu viņš tiksies pirmdien.

"Mūsu partijā tas ir nebijis gadījums, ka kādu vērtētu pēc ādas krāsas, reliģijas vai frizūras. Tas ir nebijis gadījums, tāpēc man ir jāsaprot, kāpēc viņš tā darīja," pastāstīja Urbanovičs.

Par to, kā šis izteikums varētu ietekmēt Ādamsona politisko darbību, Urbanovičs neizteicās. "Mēs noskaidrosim, kas un kā. Varbūt, ka būs kādi fakti, kāpēc viņam ir šāds viedoklis."

Jau vēstīts, ka SC frakcija piektdien paziņoja, ka norobežojas no Ādamsona paustā viedokļa par to, ka viņš labāku sapratni rastu ar baltās rases cilvēkiem.

"Frakcija kategoriski norobežojas no Jāņa Ādamsona paustā viedokļa un atvainojas tiem cilvēkiem, kurus minētais viedoklis varēja aizskart. Frakcija turpinās realizēt savu politiku attiecībā uz cilvēktiesību īstenošanu un jebkādas diskriminācijas izskaušanu," teikts paziņojumā.

Par Ādamsona izteikumiem ir sašutis Arābu kultūras centra vadītājs un no Vienotības parlamenta vēlēšanās startējošais deputāta kandidāts Hosams Abu Meri, kurš "Sabiedrības citai politikai" mājaslapā norāda, ka Ādamsona citātā izmantoti izteikumi, kas iedala cilvēkus dažādās kategorijās atkarībā no viņu etniskās un reliģiskās piederības.

Latvijas Televīzijas 7.kanāla raidījuma retranslācijā no reģionālās televīzijas Ādamsons sacījis šādi: "Cik saprotu, Dombrovska kungs jau, iespējams, ir piekritis un mēs tagad uzņemsim 40–60 tūkstošus arābu. Es vienmēr esmu uzskatījis, ka ar baltās rases pārstāvjiem mēs kopīgu viedokli atradīsim, mums ir kaut kur līdzīga mentalitāte, varbūt dažādi uzskati, bet mums ir apmēram vienāda vērtību skala. Sabrauks šeit musulmaņi, es nezinu, ko mēs šeit darīsim…"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas