Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

SC un Jaunā laika līderi tikušies, bet vienojušies neesot

Saskaņas centra un Jaunā laika līderu tikšanās laikā, par ko neoficiāli politiskajos kuluāros tiek izteikti minējumi, nav notikusi vienošanās par politisko spēku sadarbību pēc vēlēšanām, _Dienai _apgalvoja viens no tikšanās dalībniekiem Edgars Jaunups. Viņš arī uzsvēra, ka _SC _pārstāvjiem ir pateikts — ja vien Valda Dombrovska (Vienotība) valdību veidojošajām partijām 10.Saeimā būs stabils vairākums, tad esošā koalīcija turpinās strādāt, «ko varētu uzskatīt par dižāko sasniegumu», ja valdības partijām izdodas vēlēšanās saņemt lielu vēlētāju uzticību, un  _SC _to arī labi saprotot.

Neoficiāli bija izskanējis, ka pēc Saskaņas centra iniciatīvas ir notikusi SC līderu Nila Ušakova un Jāņa Urbanoviča tikšanās ar Jaunā laika vadības pārstāvjiem Solvitu Āboltiņu, Arti Kamparu un E.Jaunupu. Diena šo ziņu dzirdēja no šo partiju politiskajiem konkurentiem. Tautas partijas līderis Andris Šķēle arī Dienai pieļāva, ka «Vienotība ar Saskaņas centru jau ir vienojusies veidot valdību», neatklājot, uz kā pamata ir balstīti viņa pieņēmumi. JL līdere S.Āboltiņa uzsvēra: «Būvēt koalīciju pirms vēlēšanām ir nedroša nodarbe. Nekāda vienošanās nav bijusi.»

Taču gan S.Āboltiņa, gan E.Jaunups arī atzīst, ka pilnīgi izslēgt šādu sadarbības modeli tomēr nevarot, jo pēc vēlēšanām ir nepieciešams izveidot stabilu valdību ar pārliecinošu vairākumu Saeimā, jo tai būs jāpieņem daudzi grūti lēmumi. Ja Vienotībai, Zaļo un Zemnieku savienībai un Visu Latvijai!Tēvzemei un brīvībai/LNNK kopā nebūšot vismaz 60 balsis, tad esot iespējamas sarunas arī par citiem koalīcijas modeļiem. E.Jaunups personīgi uzskata, ka tad labāk ir runāt Saskaņas centru, nevis ar Aināru Šleseru (PLL), ar kuru sadarbību ilgtermiņā ir grūti iedomāties.

SC līderis J.Urbanovičs ar teikto, ka pirms vēlēšanām notiek daudz un dažādas tikšanās, Dienai atzina — viņš ir ticies arī ar Vienotības pārstāvjiem, taču pirms vēlēšanām neesot iespējams paredzēt, kurš ar kuru veidos koalīciju. Saskaņas centra mērķis esot būt valdībā, bet viss pārējais esot atkarīgs no vēlēšanu rezultātiem, kas varot sagādāt pārsteigumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas