Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +19 °C
Dūmaka
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Segliņš: TP atbalsīs grozījumus un Dombrovski

Patiesība izrādījās skarba – valsts augstākās amatpersonas acīmredzot labi zināja īstos gaidāmā budžeta mazinājuma apmērus, bet baidījās tos atklāti un godīgi paust sabiedrībai, uzskata Tautas partijas vadītājs Mareks Segliņš. TP balsos par Saeimā iesniegtajiem budžeta grozījumiem un neliks sprunguļus ceļā, apgalvo M.

Segliņš intervijā _Neatkarīgajai Rīta Avīzei_. «Es un citi ministri jūtas kā stūrī iedzīti, jo divās dienās pēc būtības nevar izdarīt neko pietiekami saprātīgu un izsvērtu, vien pielikt lineālu un nogriezt. Un es saprotu, ka nevaru nebalsot par šiem budžeta grozījumiem, jo pretējā gadījumā es būšu valsts grāvējs, lata devalvators,» saka M.Segliņš, uzsverot, ka to dara, «lai neiestātos kaut kas vispār neprognozējams».Viņš kritizē pašreizējo premjeru Valdi Dombrovski (_JL_), sakot, ka «būt politiķim un premjeram nav tas pats, kas tikai aizbraukt uz Briseli un baudīt statusu. Tev ir jābūt arī drosmei pateikt, ja ir slikti».TP valde un frakcija lēma pretēji Andra Šķēles piedāvātajai lata devalvācijai, un te arī atbilde par Šķēles megaietekmi partijā, norāda M.Segliņš. Tomēr viņš novērtē faktu, ka Spīdolas balvas ekonomikā laureāts un ekspremjers A.Šķēle nevis baumoja pa kaktiem, bet uzrakstīja analītisku rakstu avīzē, kur lata devalvācija pieminēta tikai kā viens no iespējamiem līdzekļiem krīzes seku mazināšanā. TP, konsultējoties ar Rimšēviču, tam nepiekrita, saka M.Segliņš.Viņš arī intervijā uzsver, ka TP būs konstruktīvi valdības partneri, bet paturot tiesības uz konstruktīvu kritiku. «Kad būs garām budžeta grozījumi, primārais būs ekonomikas sildīšana, jārada programma, kā palīdzēt uzņēmējiem, jo mēs visi te sēžam par to naudu, ko saražo uzņēmēji. Varbūt jāriskē, ļaujot viņiem darboties brīvāk. Šobrīd tā jāmazina tāpēc, ka uzņēmēji vairs nevar saražot tik daudz nodokļu, valstij par 30% ir samazinājušies ienākumi, un mums par to jāsamazina budžets,» saka TP vadītājs.Viņš arī teic, kašobrīd ir situācija, kad nevienam nevajadzētu sevi uzskatīt par gudrāko. «Ja opozīcijai ir labas idejas, tā jāuzklausa, ja kādam no malas ir idejas, ja kāds var uzņemties līdera lomu un vest valsti ārā no krīzes, lai viņš nāk! Arī mums būs savs piedāvājums. Runas par TP beigām ir pāragras,» saka M.Segliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ušakovs: Apstākļi mainās, Saskaņa - nē

Partija Saskaņa nav mainījusies, mainījušies tikai apstākļi, intervijā aģentūrai LETA apgalvoja partijas Saskaņa saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Nils Ušakovs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas