Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Sešas latviešu skolas Īrijā saņem mācību materiālus latviešu valodas apguvei

1.septembrī jauno mācību gadu Īrijā sāks jau sešas latviešu skolas, informē Latvijas vēstniecība Dublinā. Lai atvieglotu Īrijā dzīvojošajiem latviešiem dzimtās valodas apguvi, tiek īstenots projekts «Grāmatas Īrijas latviešu skolām», kas nodrošina skolas ar latviešu valodas grāmatām un mācību materiāliem par Latvijas dabu un vēsturi.

 Veiksmīgi sadarbojoties Latvijas Ārlietu ministrijai, Pasaules Brīvo Latviešu Apvienībai (PBLA), Valsts valodas aģentūrai (VVA) un Latvijas vēstniecībai Īrijā, tapa diplomātisks sūtījums šīm skolām bērnu grāmatu un mācību materiālu formā. Idejas realizācijā iesaistījās arī izdevniecības _Zinātne_, _Liels un mazs_, kā arī apgāds _Zaļais circenis_. Projektam līdzekļus ziedoja arī Latvijas diplomāti un vēstniecības darbinieki - pirmais sekretārs Jeļena Lobzova, vecākais referents Indulis Bērziņš un vecākā referente Kristīne Vītola.Jaunais Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts grāmatas skolām pasniegs sestdien, 12.septembrī, paužot savu atbalstu Īrijas latviešu kopienai.

Top komentāri

-..-
-
Starpība ir tāda, ka latvieši Īriju netika okupējuši, bet gan aizbraukuši tur, lai varētu dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi. Un vēl - šie mazie latviešu ķipari Īrijā pēc dažiem gadiem būs diezgan labi integrējušies, atšķirībā no lielā vairuma krievu Latvijā, kas, dzīvodami šeit n-os gadus, pat latviski nevar iemācīies, nemaz nerunājot par kaut ko vairāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas