Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

SKDS: ZZS gāzusi reitingu ilgstošo līderi Saskaņu

Pirmo reizi pēc ilgāka laika Saskaņa ir gāzta no partiju reitingu līdera goda - to par pusprocentu apsteigusi Zaļo un zemnieku savienība, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma aprīlī veiktā aptauja.Pašlaik Saeimas vēlēšanās par ZZS balsotu 20,3% vēlētāju, par Saskaņu - 19,8%, par Nacionālo apvienību - 9,1%, savukārt par Vienotību - 6%.

Pārējās partijas negūtu iekļūšanai Saeimā nepieciešamo balsu skaitu - Latvijas Reģionu apvienība atbilstoši aptaujas datiem guvusi 3,9%, No sirds Latvijai - 1,9%, savukārt audzis Latvijas Krievu savienības atbalstītāju skaits - par to balsotu 1,5% respondentu.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš, komentējot aptaujas rezultātus, atzina, ka Saskaņai tomēr ir stabilāka vēlētāju bāze nekā ZZS. Pašlaik izskatoties, ka ZZS, kļūstot par koalīcijas un valdības vadošo partiju, "mazliet bauda varas eiforiju", jo sabiedrībai šķiet, ka tās nonākšana valdības vadībā ir "kaut kas jauns un nebijis". Tomēr ilgtermiņā ZZS būšot ļoti grūti iedot sabiedrībai to, ko tā vēlas, un reitings varētu atkal slīdēt lejup, vērtēja Kaktiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas