Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Šķietamība un esamība Latvijas realitātes telpā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kur
k
komenti?
Varbūt kaut kā tā
V
ihaha 10.01.2009 11:51 Yes! Labi uzrakstiits! Atliek vieniigi piebilst veel vienu latv-tautas ieziimi: neuztraukties par to, kas uz mani neattiecas. 90-tos gados, kad mana - cilveeka ar augstaako izgliitiibu alga bija 22 Ls meenesii un tas noziimeeja ilgstoshu pusbadu, daudzi Latvijai paliidzeetaaji, Latvijas glaabeeji dziivoja hotelii, no Latvijai atveeleetaa glaabshanas-attiistiibas fonda dienaa maksaajot 70-100 Ls! (Vai tikai arii shii raksta autore nebija liidziigaa staavoklii?). Kad Latvijas denacionalizeetajiem iirniekiem beztiesiski tika atnhemti vinhu miteklhi (atshkhiriibaa no paareejiem -nedodot savas apdziivojamaas platiibas privatizaacijas iespeeju un nekompenseejot atnhemto!), tad visi kluseeja, - arii Vita Matiisa. Bet tajaa laikaa denacionalizeetie iirnieki tika saldeeti, un nebija kam suudzeeties, jo bija jaastaigaa ar kaunaa nokaartu galvu par augoshajiem un nesamaksaajamiem paraadiem. Tie, kas dziivoja valsts dziivoklhos, pashprivatizeetos dziivoklhos, maksaaja daudz mazaaku naudinhu par veselu dziivokli nekaa denacionalizeetais par komunalhhnhika istabu, kurai tas tapa pielaulaats (ja vien nebija liela naudinha, par ko panhemt krediitu!). Tas bija (un ir!) genociids pret vienu tautas dalhu, - paarsvaraa Riigas viduu. Un visi, kurus tas neskaara, - kluseeja un klusee. Dazhiem, kas dziivoja zem nabadziibas sliekshnha, kaut kas tika kompenseets. Bet ko dariit tiem, kas dziivo 5 Ls vai 100 Ls virs oficiaalaa nabadziibas sliekshnha un atrodas zem krediita nhemshanas iespeejaam?
to čelovek
t
Tā nebiju smējies- super vērtējums!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normāls letiņš!!!!!!!!!!!!!!! A šī tēlo filosofi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bet izrādās šamane!!!!!!!!!!!!!!!!! Bet veikalā pie ratiņiem komunikāciju neveiksminiece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
varbūt kaut kā tā
v
Un paties, kāpēc trimda (PBLA) tik strauji kļuva bezspēcīga, atgriežoties Latvijā? Tāpēc, ka atnāca, lai atgūtu savus īpašumus. Nekam citam vairs spēka un "morāles" nepietika.Tikai SEV-civilizētajiem ārzemju latviešiem.
Vitiņ
V
Un kā tad ir ar Sorosa fonda naudām, algu sev un citiem darbiniekiem , kad ieradies Latvijā? Un māju Jūrmalā?Vai tikai klausieties manos vārdos? A pašas darbi? Vai maz zini kas ir Potjomkinas sādža? Vai Tavi Rugāji nav mazāk nolaisti un nesakopti?
Janko
J
Vara un nauda sabojā cilvēku. Tātad, jāatdala vara no naudas.
Jā,ā.
J
Tie ir skaisti vārdi,kā no grāmatas norakstīti,bet patiesība ir tā ,ka mēs esam lielās daudz tautu brāļu saimes,jaunākie brāļi,tapēc atrodoties jaunajā sistēmā, esam vēl demokrātijas zīdaiņi.Mums trūkst izpratnes par jaunajiem spēles noteikumiem,tāpēc tie,kas tikuši pie spēles instrukcijām ,mūs tik viegli apspēlē.Cony, tev varu pateikt, kas attiecas uz lesbietēm un gejiem,tad tie ir grēka iemiesoti cilvēki.Dieva vārds to pasaka skaidri un nepārprotami, tas ir grēks.Un tā kā mēs zinām,ka šāda grēka alga ir nāve,tad nav ar to ko saisīties.Tas ir ļauns gars ,kas mājo šajos cilvēkos,un šie cilvēki mēģina citiem iestāstīt, ka to ko viņi dara, ir viņiem no .dabas.So grēcīgo dabu cilvēki iemanto nodarbojoties ar šīm lietām. Tie ir vieni no ļauno garu veidiem,kas mājo šajos cilvēkos ,un viņi viltīgā veidā mēģinā tajā iesaisīt citus cilvēkus. Bībeē ir aprakstīti šie cilvēki ,un Dievs nav melis vai cilvēks ,ka viņam varētu neticēt.
Tā ir.
T
Dieva vārdā stāv rakstīts,ka Viņš stāv pretīm lepnajiem. Un ja kādam liekas ,ka viņš stāv,tad lai padomā, ka nekrīt.
Renata
R
Jā,labs raksts,inteliģenta, izglītota cilvēka rakstīts. Bet nekādā ziņā kaut kas ārkārtējs. Vai tad jebkurš no mums nedomā tieši tāpat kā Matīsas kundze?Un ja nu mēs tik veikli nelietojam pasaulē vispārpazīstamus un pieņemtus svešvārdus, tas liecina tikai par nepilnībām mūsu bijušajā un esošajā izglītības sistēmā. Paldies vienam no komentētājiem par burvīgo jēdzienu "pingvīnu revolūcija"! Esmu sajūsmā.
senīls tantuks
s
Palasi kaut ko par sadzīvi, teiksim, Francijā 18. gadsimtā. Var arī kā citādi mēģināt atbrīvoties no priekšstata par to, kādiem cilvēkiem būtu jābūt, bet kādi reāli viņi nekad nav bijuši un nebūs. Apnikuši gan kritizētāji, gan idealizētāji.
Milda no Kārzdabas
M
Lielisks raksts. Ir jauki, ja kāds Latvijā tā domā.
Lāpītāja.
L
Matīsa,,kā vienmēr labi raksta. Bet ko tas dod.Es izlasīju visus komentārus. Secinājums, tadu rakstu gribēja un spēja izlasīt tie,kas spēja.Komentāros pie šī raksta neredzēju tos isplatītos nikus,kuri parasti rupji komentē pārējos rakstus.Tātad viņi pat necenšas šādus rakstus lasīt un viņu galvu noskaidrošanai šis te nederēs. Bet arī šo erudītāko komentētāju vidū izpaudās mums latviešiem tik tipiskā kašķēšanās par sīkumiem, cenšanās citam par citu izrādīties pārākam un apvainoties un apvainot par visu ko. Mani tas pārsteidzakadreiz ,domāju,ka tā ir kāda pēdējo 50 gadu liga,bet kad palasām Skalbi, ieskatāmies memuāru literatūrā, vecās avīzēs, vēsturnieku pētījumos,izrādās šāda nemode citam citu apkarot, intrigot, būt paštaisniem, patmīlīgiem ir latviešos valdījusi kopš neatminamiem laikiem un izpaudusies ne tikai slātaviešiem un čangaļiem,bet arī 20 g.s.sākuma Latvijas izglītoto prātu, gan radošo,gan politisko aprindu vidū. Man ļoti žēl, bet 13.01.pasākums atkal pierādīja,ka ar cilvēku izmisumu joprojām grib manipulēt politiķi abās pusēs un tas neko nemainīja viņu arogancē, tā ir neārstējama.Vienīgais ko viņi diemžēl spēs saprast ir tad kad viņus ar varu izsviedīs no Saeimas. Pagaidām viņi no tā nebaidās,jo domā,ka policija un armija viņus aizstāvēs,bet cik ilgi....ne jau piedzērušies puišeļi viņus izmēzīs no Saeimas,to izdarīs mierīgi, nosvērti latvju vīri un sievas skaidrā prātā,tuvākā pus gada laikā. Āmen. Kā te daži teica.
...xxx
.
neko pielikt ne atnjemt-PRECIZS visas patiesibas izklaasts.PALDIES par uzdriksteshanos!
Skolmeistaru
S
Paldies raksta autorei par atklātu valodu. Pār visu pasauli valda nauda.Kas tiek labā valsts amatā (deputāts saeimā ) Latvijā, tas arī aizmirst, kā dzīvojis pirms iekļūšanas šajā amatā, vecumdienas taču nodrošinātas.Naudas varas dēļ arī jau visas mūsu nedienas sākušās, jo apetīte rodas ēdot. Kuram Saeimas deputātam būtu jāskaita nauda savā maciņā? Tas vienmēr ir pilns, jo ir taču noguldījumi ārzemju bankās uz kaimiņu kaimiņu vārda, un neviens nevar neko iebilst par nelikumīgi uzkrātiem līdzekļiem, bet , ja kļūst pārāk "karsti", tad jāaiziet no amata un viss kārtībā. Lai varas vīri un sievas izdzīvo mēnesī ar 200,00 - 300,00 Ls, tad valsts ekonomikai nedraudēs bankrots.Tad arī viņi sapratīs, kāpēc valsts prastajam iedzīvotājam ir viss līdz kaklam un atliek vai nu iet dzīvot kā bomzim, braukt uz ārzemēm, sliktākā gadījumā doties pie Debesu Tēva, jo augsto pacientu iemaksu un dārgo medikamentu dēļ jau arī nāksies darīt. Taču vēl ir arī iespēja protestēt, ja ne ar vārdiem, tad ar darbiem.Ja šī nabadzība un bezdarbs turpinās augt, tad protestēšanas apmērs un veidi nav prognozējami. Vai ir iespējams jaunajai paaudzei saprast, par ko cīņā gāja "Rīgas sargi". Pat vecākajai paaudzei tas sāk palikt nesaprotami.Nejauksim tajā visā iekšā pasaules ekonomisko krīzi, vainu pameklēsim paši savā valsts ekonomikā un valsts politikā, lai nu tie mūsu miljonāri patukšo savu banku pašmāju un ārzemju kontus, kurus piepildījuši ne jau ar sūri un grūti pelnīto un taupīgi dzīvojot krāto darba algu.Naudai jāiet apgrozībā Latvijā nevis jākrājas ārvalstu bankās!!!!!
Modern times
M
In its modern usage, hubris denotes overconfident pride and arrogance; it is often associated with a lack of humility, not always with the lack of knowledge. An accusation of hubris often implies that suffering or punishment will follow, similar to the occasional pairing of hubris and nemesis in the Greek world. The proverb "pride goes before a fall" is thought to sum up the modern definition of hubris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Otrdien vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss

Otrdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +8,8 grādiem Zosēnos līdz +17,6 grādiem Daugavgrīvā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Otrdien daudzviet La...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas