Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šlesers: Nestāvēju aiz KPV LV kampaņas

Uzņēmējs un bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers neatklāj, vai Aldis Gobzems (KPV LV) ir viņa favorīts premjera amatam, kā arī noliedza, ka būtu stāvējis aiz KPV LV kampaņas, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Latvijas Televīzija Šleseru iztaujāja konferencē Baltijas forums pirms vairākām nedēļām, un ekspolitiķis noliedza savu saistību ar partijas KPV LV kampaņu, tostarp laikrakstā Dienas Bizness publicētajiem viedokļrakstiem, kuros pēcvēlēšanu laikā vairākkārt kā labākā izvēle premjera postenim tika minēts tieši Aldis Gobzems. 

Vaicāts, vai nestāvēja aiz KPV LV vēlēšanu kampaņas, Šlesers atbild: "Nē, nestāvēju." Viņš sarunā ar de facto neatklāja, ko labprāt redzētu par valdības vadītāju.

Šlesers arī izvairījās prognozēt, vai politiski tik sadrumstalotā Saeimā cerības nonākt valdībā ir mūžīgajai opozīcijas partijai Saskaņa. "Nevaru atbildēt uz jūsu jautājumu, jo nepiedalos procesos, kas saistīti ar valdības veidošanu," paziņoja Šlesers.

Vienlaikus Šlesers neslēpa, ka, viņaprāt, nepieciešams uzlabot attiecības ar Krieviju, jo abām valstīm divpusējo attiecību "praktiski nav". Turklāt Latvija neesot izmantojusi iespēju valsts jubilejā uzaicināt viesos visus kaimiņvalstu vadītājus, tostarp Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. "Lai aiziet uz operu, lai paskatās, ka viss ir labi," sacīja Šlesers.

Jau ziņots, ka Gobzema izredzes kļūt par premjeru šobrīd ir visai neskaidras. Viens no redzamākajiem šķēršļiem ir jautājums, kas bez atbildes var palikt pat vēl vairākus mēnešus - vai Gobzemu var pielaist valsts noslēpumam. Pēc Gobzema politiskā konkurenta no Attīstībai/Par! rindām Arta Pabrika teiktā, prezidents Raimonds Vējonis pieļāvis kļūdu, nominējot Gobzemu. Pabriks visai neslēptā kritikā prezidentam norādīja: "Man ir radies iespaids, ka prezidents ir ignorējis drošības institūtu dotos signālus. Uzskatu, ka prezidents nevar ignorēt drošības institūciju dotos signālus, kad ir runa par premjera izvēli."

Raimonds Vējonis devis Gobzemam laiku līdz 10. decembrim izdarīt to, kas neizdevās Jānim Bordānam - sastādīt Ministru kabinetu un nodrošināt tam atbalstu parlamentā.

Top komentāri

MELO!
M
Slepkavas dēla asaraām sen vairs neticam. Viens no lielākajiem kaitniekiem Latvijas. Ļoti daudz slikta ir izdar;ījis Latvijai. Gan kā ministrs, gan kā politiķis. Kaut vai ievelkot nesaskaņu RD.
on
o
Augšāmcēlies Bermonts. Abi redz tikai teritorijas un vietas, kur labi dzīvot, uzdodas par izciliem sarunu vedējiem un lietu bīdītājiem, bet visādi citādi - viss pofig (ka tik nauda). Nu, sakāvām Jūs, kgs! Viss. Laiks pagājis.
ta nu gan
t
Nu ko, Kaimiņa vēlētāji, šī noteikti bija tās izmaiņas, ko Jūs valstī visvairāk vēlējāties? Un kāpēc pirms vēlēšanām nevienam neienāca prātā paskatīties, pa kurām sētas durtiņām kampēju brigāde lien atpakaļ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas