Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sperts solis tuvāk taksometru nozares sakārtošanai

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 9.aprīlī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz noteikt ierobežojumu sniegt taksometru pakalpojumus publiskiem mērķiem starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos – autoostās, dzelzceļa stacijās, lidostās, ostās, informē Saeima.

“Likumprojekts paredz daudz stingrāku taksometru nozares uzraudzību, nepieļaujot nesamērīga tarifa piemērojumu pakalpojumiem, kas veikti starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos, tostarp lidostās. Konceptuāli atbalstot grozījumus, ir sperts nozīmīgs solis taksometru nozares sakārtošanā, kā arī tādas saimniekošanas novēršanā, kas daudziem vēl joprojām atmiņā atsauc deviņdesmitos gadus,” pēc sēdes sacīja Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs Krišjānis Feldmans. 

Lai mazinātu iespēju, ka taksometru vadītāji uzskaitē samazina to faktiski gūtos ienākumus, likumprojekts paredz, ka taksometru piemērotie palielinājumi vai atlaides nevarēs pārsniegt 50 procentus no paziņotā tarifa, aizliedzot arī manuālu darbību veikšanu taksometra skaitītājā jau pēc brauciena veikšanas. 

Savukārt attiecībā uz pasažieru tiesībām likumprojekts paredz, ka gadījumā, ja autopārvadātājs pārkāps likumā noteiktās prasības, kā arī taksometra skaitītājs nebūs ieslēgts, pasažierim būs tiesības pārtraukt pakalpojuma līgumu un atteikties maksāt par pakalpojumu. 

Vienlaikus likumprojektā noteiktas arī papildu prasības attiecībā uz tīmekļvietnēm un mobilo vietņu pakalpojumiem. Plānots, ka pakalpojuma reģistrāciju veiks Autotransporta direkcija. Gadījumā, ja tiks konstatēts, ka pakalpojuma sniedzējs nav reģistrēts vai tas neievēro normatīvo aktu prasības, tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes darbību varēs apturēt. Vienlaikus līdz ar grozījumiem par pakalpojumu veikšanu gan pakalpojuma sniedzējam, gan pārvadātājam noteikta solidāra atbildība.   

Likumprojektā noteiktas arī prasības taksometra numura zīmju reģistrācijai. Pārvadātājs taksometra numura zīmi varēs saņemt, kā arī mainīt uz vispārējās nozīmes reģistrācijas numura zīmēm, pamatojoties uz republikas pilsētas vai plānošanas reģiona izdarītas atzīmes Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. 

Ar likumprojektu plānots precizēt arī licences un licences kartītes saņemšanas nosacījumus un anulēšanas kārtību, papildu prasības taksometra aprīkojumam un citus jautājumus 

Lai grozījumi stātos spēkā, tie trijos lasījumos vēl jāatbalsta Saeimai. 
 

Top komentāri

?
?
Tad kā viss šis risinās problēmas Rīgas lidostā?
Herminite
H
Kapec lidz sodienai nav uzbuvets divvirzienu tramvaju cels Rigas Centrala stacija - Rigas Lidosta? Jo atrak tiks uzbuvets sis tramvaja marsruts, jo veiksmigak tiks atrisinats bezjedzigais sastregumu haoss un Rigas pilseta bus vislabakais, tirakais gaiss ES . Ir tikai neizprotami, kapec 30 gadu laika nevienam Rigas vadonim, nevienam Latvijas prezim, ministram, deputatelim nerup Riga sastregumu likvidesana un gaisa kvalitates uzlabosana? Ja tiktu uzbuvets tramvaju sliezu cels ( varetu ari to saukt par virszemes metro), Centralstacija - Lidosta tad Riga izustu sastregumi, jo uz Lidostu pasazieri, lielakais vairakums parvietotos ar tramvaju. Ir jauzbuve sis tramvaju sliezu cels un, lai tramvaji kurse ik pec 20 minutem lidz Lidostai ar vairakam pieturam Pardavgava.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas