Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

SPKC lūdz atsaukties svētdienas autobusa Valka-Seda-Valmiera-Rīga pasažierus

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) lūdz atsaukties pasažierus, kuri svētdien, 22.martā, no plkst.11 līdz 15.25 ceļoja ar autobusu Valka-Seda-Valmiera-Rīga.

Kā informē SPKC, šajā autobusā pārvietojās persona ar apstiprinātu koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Visiem pasažieriem, kas pārvietojās minētajā maršrutā, kura reisa numurs ir 760020, tiek noteikta pašizolācija mājās 14 dienu garumā.

Visi minētā autobusa pasažieri tiek mudināti sazināties ar SPKC, zvanot pa tālruni 67 271 738.

Jau ziņots, ka SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs trešdien preses konferencē paziņoja, ka epidemiologiem vairs neizdodas iegūt informāciju par vairāku Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, līdz ar to uzskatāms, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Līdz šim Covid-19 pārsvarā tika atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju. Kā iepriekš skaidroja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, "vispirms slimo jaunie un kustīgie, kas pēc tam inficē vecākos, mājās sēdošos".

Ņemot vērā minēto, Latvijas stratēģija Covid-19 apturēšanai pamatā būtu pastiprināti pievērst uzmanību gados jaunākajiem inficētajiem, kamēr viņi nav paspējuši inficēt seniorus, skaidroja Dumpis.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Līdz piektdienai Latvijā konstatēti 280 ar Covid-19 saslimušie.

 

Top komentāri

interesanti
i
ka viņi ir vīrusa izplatītāji un tas var atsaukties arī uz viņiem pašiem un tuviniekiem! Rīgas lidosta bija tranzītvalsts visai Baltijai. Noķers dažus, kuri braukuši autobusā nedēļu atpakaļ, bet tie jau būs paspējuši aplipināt daudzus citus!
Valsts iestādei
V
Jāizmanto citi instrumenti savas kompetences ietvaros. Neprofesionăli ir văkt info izprašņājot tautu ar sludinājumu starpniecību.
edisons
e
Bezsmadzeņu būtnes pārsvarā no 18 līdz 45 gadiem klīst pa visurieni , vajadzīgs, vai nē. Viņi neapzinās vīrusa kaitīgumu. Aplipina citus. Neviens nezina, kādas sekas tas organisma orgāniem atstās pēc pat vieglas izslimošanas. Un kas notiks, kad dabūs nākamo citu vīrusu vēlāk pēc vairākiem mēnešiem, kas notiks ar organismu. Jādomā ir vairāk, kā divi soļi uz priekšu! Bet tas jau nav lemts visiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas