Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Stendzeniekam būs jāstājas tiesas priekšā par policijas prasību nepildīšanu

Reklāmas aģentūras "!MOOZ" radošajam direktoram, kustības "Par labu Latviju!" padomes loceklim un politiskā reklāmas saukļa (AŠ)² autoram Ērikam Stendzeniekam būs jāstājas tiesas priekšā par policijas prasību nepildīšanu.

Valsts policija (VP) viņam noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu par kontroles, uzraudzības vai izmeklēšanas funkcijas realizējošo valsts vai pašvaldības institūciju amatpersonu likumīgo prasību savlaicīgu neizpildīšanu.

Šis protokols Stendzeniekam noformēts tāpēc, ka policijas darbinieki viņam vairākkārt nosūtījuši uzaicinājumu ierasties iestādē un sniegt paskaidrojumus saistībā ar automašīnas "Land Rover" novietošanu neatļautā vietā šā gada 28.aprīlī, taču Stendzenieks uz uzaicinājumiem ierasties paskaidrojumu sniegšanai neesot atsaucies, aģentūra LETA uzzināja VP.

Līdz ar to pret Stendzenieku noformēts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) 175.2 panta "par kontroles, uzraudzības vai izmeklēšanas funkcijas realizējošo valsts vai pašvaldības institūciju amatpersonu likumīgo prasību savlaicīgu neizpildīšanu". Par to var piemērot naudas sodu līdz 250 latiem. APK paredz, ka šādu lietu izskatīšana ir piekritīga tiesai.

Stendzenieks pats aģentūrai LETA skaidroja, ka aicinājumi ierasties uz policiju viņam, visticamāk, esot sūtīti uz deklarēto dzīvesvietu Kauguros, kur viņš uzaudzis kopā ar patēvu. Savukārt patlaban Stendzenieks faktiski dzīvojot Rīgā un uz Kauguriem aizbraucot tikai pāris reizes gadā.

"Es esmu apzinīgs pilsonis," apgalvoja Stendzenieks, norādot, ka noteikti būtu ieradies policijā, ja būtu saņēmis šādu aicinājumu.

Kā ziņots, šā gada 28.aprīlī ap plkst.16.15 aģentūra LETA novēroja, kā Stendzenieks savu automašīnu "Land Rover" novieto ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" darbības zonā Rīgā, Elizabetes ielā, un kopā ar divām pavadonēm dodas iekšā tuvējā namā.

Jautāts, kāpēc šādi rīkojies, Stendzenieks aģentūrai LETA vēlāk atbildēja, ka viņam bijusi "visnotaļ svarīga nepieciešamība". Stendzenieks atzīmēja, ka viņš nav valsts amatpersona, tāpēc vēlas izmantot sava statusa priekšrocības un nekomentēt minēto rīcību. "Noklusēju šo iemeslu ar dziļu gandarījumu," toreiz sacīja Stendzenieks.

Vēlāk VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas birojā pret Stendzenieku tika sākta administratīvā lietvedība. Lietas izskatīšanas gaitā policijai radās nepieciešamība uzklausīt paša Stendzenieka paskaidrojumus, taču tas neizdevās, jo Stendzenieks uz uzaicinājumiem ierasties iestādē paskaidrojumu sniegšanai neatsaucās.

Kā ziņots, šā gada marta sākumā līdzīgu satiksmes noteikumu pārkāpumu Elizabetes ielai paralēlajā Alfrēda Kalniņa ielā izdarīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, kurš savu rīcību skaidroja ar "ļoti steidzamu un neatliekamu vajadzību" tikt tuvākajā aptiekā.

Policija pret Bičkoviču sākto administratīvo lietvedību par iespējamu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu vēlāk izbeidza, secinot, ka likumi neregulē to, kas būtu tiesīgs pieņemt lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu pret AT priekšsēdētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas