Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Strancis uzskata, ka Janita viņu apmelo

Tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietā apsūdzētais bijušais Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieks Pēteris Strancis uzskata, ka savulaik pie viņa strādājušais Raimonds Janita Rīgas apgabaltiesā sniedzis nepatiesas liecības.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Stranča advokāts Saulvedis Vārpiņš, viņa klients kategoriski noliedz, ka jebkad būtu pieņēmis kukuļus vai izmantojis savu dienesta stāvokli, lai ietekmētu lēmumu pieņemšanu. Tādējādi Strancis uzskata, ka kādreizējais departamenta administrācijas vadītājs Janita, kurš arī šajā lietā nonācis apsūdzētā statusā, savās liecībās viņu apmelojis.

Šodien sākot liecināt tiesā, Strancis vispirms procesa dalībniekiem rūpīgi izklāstīja, kā savulaik tika izstrādāts pilsētas attīstības plāns un kādā kārtībā tika pieņemti lēmumi.

Kā pastāstīja Vārpiņš, Strancis liecinot noliedzis, ka jebkad būtu vienojies par kādiem kukuļiem ar uzņēmēju Ināru Vilkasti, savu toreizējo priekšnieku un departamenta direktoru Vilni Štramu vai ar Janitu.

Strancis uzskata, ka Janita viņu apmelojis vai nu tāpēc, ka Strancis bijis Janitas priekšnieks un toreizējam administrācijas vadītājam gluži vienkārši bijis ērtāk atsaukties uz priekšnieku, kurš it kā licis pieprasīt kaut kādas naudas summas, vai arī tāpēc, ka abiem nav bijušas īpaši labas attiecības, pastāstīja Vārpiņš.

Šodien notikušās tiesas sēdes laikā Strancim tika arī jautāts par kādu telefonsarunu, kurā Janita teicis, ka Strancis it kā esot prasījis palielināt no potenciālajiem kukuļa devējiem pieprasāmās naudas summas. Strancis tiesā sacīja, ka nekādas naudas summas Janitam neesot minējis un neesot arī prasījis tās palielināt.

Strancis gan šodien īpaši daudz neliecināja, bet pauda nostāju, ka viņam ar šiem notikumiem nav nekāda sakara, tāpēc neesot arī par ko liecināt, pastāstīja Vārpiņš.

Lietas izskatīšanu plānots turpināt rīt, 15.aprīlī, plkst.10, kad Rīgas apgabaltiesā savas liecības aicināts sniegt nākamais apsūdzētais - kādreizējais Rīgas un Jūrmalas mērs Andrejs Inkulis. Ja pietiks laika, tiks uzklausītas arī cita apsūdzētā - Igaunijas pilsoņa Prīta Tominga - liecības.

Kā ziņots, pirms pāris nedēļām savas liecības šajā lietā sāka sniegt Janita. Viņš bija pirmais apsūdzētais, kurš liecināja tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas