Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šuvajevs: Valdības deklarācijas veidošanā tiek ņemtas vērā arī Valsts prezidenta rosinātās tēmas

Šodien valdības oficiālajās sarunās turpinājies darbs pie valdības deklarācijas veidošanas, tajā skaitā saistībā ar Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča rosinātajām tēmām un pausto redzējumu, aģentūrai LETA pastāstīja Progresīvo līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.

"Progresīvie" uzskata, ka jāizveido pārskatāma deklarācija, kurai mediji un sabiedrība var izsekot līdzi.

Vaicāts par koalīcijas līgumu, par kura pamatprincipiem vienošanās jau tikusi panākta, Šuvajevs pieļāva, ka turpmākajās sarunās partneri vēlreiz varētu "iziet cauri" koalīcijas līguma tekstam.

"Progresīvo" politiķis pastāstīja, ka nākamās oficiālās sarunas provizoriski varētu notikt darba nedēļas beigās un tajās varētu tikt spriests par cilvēktiesību jautājumiem.

Šodienas oficiālajās sarunās par nozaru atbildības sadalījumu neesot ticis runāts, jo par to sarunas turpinās neformāli. "Progresīvie" uzskata, ka šajā lietā problēmām nevajadzētu rasties, skaidroja Šuvajevs.

Kā aģentūra LETA jau vēstīja, "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadībā sākusi strādāt pie jaunās valdības deklarācijas, koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim, veidošanas.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis.

Kā ziņots, piektdien līdz ar "Apvienotā saraksta" paziņojumu par nepievienošanos, viņuprāt, "Lemberga valdībai", tapa skaidrs, ka valdību turpinās veidot trīs politiskie spēki - JV, ZZS un "Progresīvie".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas