Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

SVF: īpaša uzmanība Latvijai jāpievērš sociālajai aizsardzībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
prātiņ, nāc mājās
p
Kurš pirks šīs valsts parādzīmes? Es nē, paldies par kūkām. Otrkārt, "lata palaišana vaļā" nozīmētu lata vērtības zaudēšanu, + papildus latu drukāšanas radīta hiperinflācija. Hiperinflācija, tas nozīmē - iekāp ar čemodānu tramvajā un visu čemodānā salikto naudu izdod par biļeti, tāda cena. Vēl trakāk veikalos, var izrādīties, ka atnāci ar diviem čemodāniem naudas, bet neko par tiem nevari nopirkt, jo viens snikers maksā trīs čemodānus devalvētas sadrukātas "valūtas". 1990. gadu sākums ar 1000% inflāciju gadāliksies tāda pasaciņa vien. Labums tiem, kas mainīs tapetes - sienas varēs aplīmēt ar valsts parādzīmēm un devalvētajiem latiem, jo nekam citam tie nebūs derīgi. Tādus "risinājumus" var atļauties karu zaudējusi valsts, piemēram, ķeizara Vilhelma Vācija. Miera laikam neder. Un interesanti, kurš trakais aizdotu naudu tādai valstij, lai dabūtu nevērtīgas parādzīmes. Treškārt, nevis stipra valūta grauj eksportu, bet dažu biedru "uzņēmēju" neprasme ražot lētāk un labāk nekā konkurenti. Pat padomju laikā izdeva vismaz kaut kādu literatūru par ekonomiku un cītīgāks lasītājs zināja, kas ir hiperinflācija, kas devalvācija un ka neviena no tām nav risinājums. Tieši otrādi,abas ir katastrofas pazīmes.
kaka
k
vismaz prieks, ka pirmo reizi pa ilgiem gadiem ieklausiisies profesionaalju, nevis visaadu suudabraalju-psedo/wannabe ekonomistu ieteikumos.
izbijis valsts patriots
i
Tas viss ir reāli. Es domāju ka pat Domrovskis īsti nezina ko labot,bet viņu var saprast.
:)
:
Atkal šis seksīgais pārītis :)
zvirbulēns
z
Sveiki, Lelle, prieks Tevi dzirdēt! Jā, tā varētu būt, es nebrīnītos :)))
taadeelj taada
t
komunismaa esam bijushi, kapitaalismaa taustamies. veel atlicis filazofiskaas valsts sabrukums
izbijis valsts patriots
i
ne jau par velti Dombrovskis ir sasaucis āpspriedi kopā ar visa veida respektejamām personām . Vakarā varbūt pateks ka nu beidzot ir vakars.
zinātāja
z
Man jau liekas ka mūsu tautas vadoņi gaida to 6. jūniju, kad mēs nobalsosim, un pēc tam mierīgi nogriezīs pabalstus gan vecākiem, gan pensionāriem samazinās pensijas. Izskatās arī, ka valdība pati nezina ko darīt, kā man pačukstēja zinātājs, Dombrovskis pats ir teicis, ka nezina ko tālāk darīt un labāk lai braucot projām laicīgi, kamēr vēl var.
Lelle
L
Sveiks! SVF jau Godmaņlaikā lāci ir noplēsis, par ko tautai netiek bilsts ne vārdiņš. SVF labi zina, ka Latvija šos miljardus nespēs atdot, bet Godmans ir parakstījies par Latvijas mežu, purvu, banku un Lattelekoma(iespējams, ka ir jau vēl kas atgrūsts) atdošanu. Šitais viss tejāters tikai priekš idiotiem.
zita
z
Nu jāsaka - kāda gan ir mūsu valsts izglītības sistēma, ja valstī nav atrodami i ne pārdesmit ekonomisti, kuri varētu izdomāt, ko tad īsti darīt. Cik var lāpīt budžet uz cilvēku atlaišanas, algu un pabalstu samazināšanas rēķina? Bērnudārza līmenis...
Susliks
S
SVF sākumā nesaprata problēmas sakni un prasīja samazināt izdevumus, lai Latvijas plosts sāktu peldēt. Mūsu bāleliņi saprata, ka tas jādara uz lielās tautas rēķina. Tad SVF saprata, ka galīgi kautkā nav kā citām valstīm un te laikam tauta nepārāk mīl savus vadoņus. Laikam ejot izrādījās, ka tauta drīzāk emigrē un slēpjās mežos, nekā spēj nokratīt svojaku sistēmu un savus buldozerus, shēmotājus, trubu dievus, Dubajas pieredzes uzkrājējus un daudzus citus šā laika talantus un ekonomiskos dižgarus. Vārdu sakot, neesam kā citas valstis - esam savādāki. Zviedri tā arī sarēķināja, ka neesam spējīgi neko saražot un parādus varam norakstīt. Tagad, manuprāt, SVF vispār nezin ko ar mums darīt, jo naudu dot valdībai nedrīkst nekādi, bet tauta šeit mirst badā. Tie kas braukā mersedesos, tā nav tā tauta, kas nevar sagrabināt dzelzceļa biļetei.
fricis
f
Varbūt labāk bija grimt jau rudenī, bet tagad varbūt mēs jau domātu kaut ko uz priekšu, citādi budžeta veidošana notiek tikai uz "apcirpšanas" rēķina, lai gan pat bērnam skaidrs, kādas tam būs sekas uz cilvēkiem (mehāniskas atbrīvošanas no darba, atbrīvošanu pabalsti, bezdarbnieku pabalsti, tad - pašvaldību pabalsti utt.); valdība lēnām, apzināti vai neapzināti gremdē valsti un gandrīz ikkatru no mums.
Madrileña
M
Ko tas SVF iisti grib? No saakuma prasa, lai neindeksee pensijas, bet peec tam grib, lai valdiiba paiidz sociaali neaizsargaatajiem. Nu tad vai nu vienu vai otru, bet nevar prasiit abus reizee. Jeb vai SVF iedomaajas, ka pensionaari nepieder iedziivotaaju nabadziigaakajam slaanim???
zvirbulēns
z
SVF ar vālē demokrātus, muļķīsus, viņus interesē tik viena lieta - kā izdevīgāk izvietot savu naudu, kā noplēst lielāku lāci :)))
Zane Grīnberga
Z
3% budžeta deficīts no 100 Ls, tie būtu 3 Ls ...?? Vai jūs gribiet iegalvot, ka tā ir vienīgais veids, kā ietaupīt naudu ir samazināt 10% no algām...?? Nevajag zagt un izsaimniekot naudu, un nereālus projektus realizēt, tad nebūs tādi finanšu problēmas...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas